Připravte si podzimní likéry, které zahřejí v chladných dnech

Říjen nás zve, abychom si užili chutě sezóny. Jedním ze skvělých způsobů, jak toho dosáhnout, je vyrábět domácí likéry, které zachycují podstatu podzimu. Ať už se chcete zahřát příjemným kořením, naplnit bohatou chutí ovoce nebo experimentovat s inovativními ingrediencemi, existuje mnoho likérů, které si můžete vyrobit doma a doplnit tak říjnový zážitek.

Kořeněný dýňový likér

Dýně jsou typickým symbolem podzimu a jak lépe oslavit jejich příchod než vytvořením kořeněného dýňového likéru? Smíchejte pyré z pečené dýně s kořením, jako je skořice, hřebíček a muškátový oříšek, spolu s kvalitní lihovinou, jako je vodka nebo rum. Nechte směs několik týdnů vyluhovat a budete mít likér, který se hodí k přímému popíjení nebo k začlenění do vašich oblíbených podzimních koktejlů.

Doporučený článek:  10 pochoutek z listového těsta, které musíte vyzkoušet

Jablečný skořicový likér

Jablek je během října nepřeberné množství, což z nich dělá ideální základ pro domácí likér. Začněte tím, že plátky jablek naplníte tyčinkami skořice v láhvi brandy nebo bourbonu. Oslaďte nádechem medu nebo hnědého cukru a po pár týdnech budete mít lahodný likér s uklidňující esencí jablka a skořice.

Zdroj obrázku: Freepik

Brusinkovo-pomerančový likér

Chuť brusinek a jasné citrusové tóny pomerančů vytvářejí harmonickou kombinaci. K výrobě tohoto likéru namočte čerstvé brusinky a pomerančovou kůru do vodky nebo ginu. Oslaďte jednoduchým sirupem a nechte chutě, aby se časem propojily. Tento likér je ideální pro vytváření slavnostních koktejlů nebo pro vychutnání samostatně.

Doporučený článek:  Ďábelská rostlina s magickými účinky: hojivá mast zažene bolest kloubů i zad

Javorový whisky likér

Javorový sirup je podzimní oblíbenec a v kombinaci s whisky vytváří božský likér. Smíchejte pravý javorový sirup s whisky dle vlastního výběru spolu s nádechem vanilky a nádechem soli pro rovnováhu. Nechte zrát a odměnou vám bude sladký a zemitý likér, který se skvěle hodí k popíjení u krbu.

Perníkový likér

Perníčky jsou milovanou pochoutkou a jejich podstatu můžete zachytit v domácím likéru. Smíchejte zázvor, skořici, hřebíček a hnědý cukr se základní lihovinou, jako je rum nebo vodka. Nechte chutě prolnout několik týdnů a získáte perníkový likér, který si můžete vychutnat v horké kávě nebo jako lahodnou přísadu do koktejlu.

Zdroj: https://www.halfbakedharvest.com/the-25-most-popular-fall-drinks/
.

Doporučené články