Ani nejlepší recept karbanátky nezachrání. Základem je skutečně kvalitní mleté maso

Karbanátky jsou klasikou naší kuchyně, která má stále své věrné fanoušky. I když je recept na ně poměrně jednoduchý, ne vždy se nám vydaří tak, jak bychom chtěli. Nejdůležitější složkou je samozřejmě mleté ​​maso. K tomu, aby byly karbanátky chutné, musíte koupit maso co nejlepší kvality.

Recept na karbanátky

Na přípravu klasických mletých kotletek dochuťte masovou hmotu solí a pepřem a přidejte do ní cibuli. Chcete-li dobýt chuť kotletek, můžete také přidat nasekanou petrželku. K takto připravené hmotě by se mělo přidat vejce a strouhanka v takovém množství, aby bylo možno vytvořit kotlety oválného tvaru. Nakonec by měly být kotlety obaleny ve strouhance a smažené na oleji nebo sádle.

Doporučený článek:  Jako nealko nápoj v lahvi od tvrdého alkoholu. Takovou logiku mají vegetariánské náhražky masa

Základem dobrých mletých kotletek je samozřejmě kvalitní maso. Ani nejlepší kuchař toto jídlo nezachrání, pokud jej připravíme na základě nekvalitních přísad. Nejlepší mleté ​​kotlety vycházejí z vepřového masa z lopatky. Takové maso je správné – není ani příliš mastné, ani libové a kotlety připravené na jeho základě jsou šťavnaté a měkké.

Zdroj obrázku: Freepik

Důležitá je čerstvost

Nejlepší maso na mleté ​​kotlety je to, které se mele vedle nás, na místě. Většina obchodů zaručuje takovou službu, někdy stačí o ni jednoduše požádat. Majitelé domácího mlýnku na maso si mohou jednoduše koupit vepřové maso v kuse a rozemlít ho ručně – to je určitě nejlepší způsob, jak připravit maso na mleté, protože víme, že je kvalitní.

Doporučený článek:  5 důvodů pro zařazení sledě do jídelníčku: málokterá ryba je tak nabitá zdravím

Nejhorší volbou při nákupu mletého masa je hotové maso v baleních. Při rozhodování o takovém nákupu nevíme, co skutečně kupujeme a jak maso vypadalo před mletím. V takovém případě byste si měli alespoň pečlivě prostudovat informace uvedené na obalu – výrobek by měl sestávat z 99 procent z masa. Zbývající jedno procento je sůl. To je důležité, protože pokud je méně masa, pak vše naznačuje, že se jedná o jemné maso, které sestává ze skutečného masa pouze v 70 procentech, a zbytek je voda, rostlinné bílkoviny a regulátory kyselosti.

Zdroj: https://www.cookist.com/10-things-to-look-out-for-when-buying-meat-and-how-to-buy-the-best-quality/
.

Doporučené články