Ani nejlepší recept karbanátky nezachrání. Základem je skutečně kvalitní mleté maso

Karbanátky jsou klasikou naší kuchyně, která má stále své věrné fanoušky. I když je recept na ně poměrně jednoduchý, ne vždy se nám vydaří tak, jak bychom chtěli. Nejdůležitější složkou je samozřejmě mleté ​​maso. K tomu, aby byly karbanátky chutné, musíte koupit maso co nejlepší kvality.

Recept na karbanátky

Na přípravu klasických mletých kotletek dochuťte masovou hmotu solí a pepřem a přidejte do ní cibuli. Chcete-li dobýt chuť kotletek, můžete také přidat nasekanou petrželku. K takto připravené hmotě by se mělo přidat vejce a strouhanka v takovém množství, aby bylo možno vytvořit kotlety oválného tvaru. Nakonec by měly být kotlety obaleny ve strouhance a smažené na oleji nebo sádle.

Základem dobrých mletých kotletek je samozřejmě kvalitní maso. Ani nejlepší kuchař toto jídlo nezachrání, pokud jej připravíme na základě nekvalitních přísad. Nejlepší mleté ​​kotlety vycházejí z vepřového masa z lopatky. Takové maso je správné – není ani příliš mastné, ani libové a kotlety připravené na jeho základě jsou šťavnaté a měkké.

Zdroj obrázku: Freepik

Důležitá je čerstvost

Nejlepší maso na mleté ​​kotlety je to, které se mele vedle nás, na místě. Většina obchodů zaručuje takovou službu, někdy stačí o ni jednoduše požádat. Majitelé domácího mlýnku na maso si mohou jednoduše koupit vepřové maso v kuse a rozemlít ho ručně – to je určitě nejlepší způsob, jak připravit maso na mleté, protože víme, že je kvalitní.

Doporučený článek:  Karbanátky nebo boloňské špagety jsou nuda. Vyzkoušejte netradiční recepty s mletým masem

Nejhorší volbou při nákupu mletého masa je hotové maso v baleních. Při rozhodování o takovém nákupu nevíme, co skutečně kupujeme a jak maso vypadalo před mletím. V takovém případě byste si měli alespoň pečlivě prostudovat informace uvedené na obalu – výrobek by měl sestávat z 99 procent z masa. Zbývající jedno procento je sůl. To je důležité, protože pokud je méně masa, pak vše naznačuje, že se jedná o jemné maso, které sestává ze skutečného masa pouze v 70 procentech, a zbytek je voda, rostlinné bílkoviny a regulátory kyselosti.

Zdroj: https://www.cookist.com/10-things-to-look-out-for-when-buying-meat-and-how-to-buy-the-best-quality/
.

Doporučené články