Chcete si udělat špagety se zeleninou? Poradíme skvělý recept

Špagety milují hlavně děti. Dají se udělat na milion různých způsobů. Někdo si je připravuje na sladko, například s mákem a cukrem, jiný nedá dopustit na klasiku. Děti je mají rády hlavně s nastrouhaným sýrem nebo kečupem, koupit si můžete také hotové omáčky, které se jen ohřejí, nebo si do nich přidáte oblíbenou zeleninu.

Špagety jsou velmi jednoduché a lehké jídlo

Na přípravu špaget se spoustu zeleniny budete potřebovat:

  • 400 g špaget
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 400 vařené cizrny (může být ze sklenice)
  • 1 cuketu
  • 1 velkou cibuli
  • Lžíci sušeného koriandru
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
Doporučený článek:  Levný burger aneb vyzkoušeli jsme české varianty bez hovězího, které vyjdou na pár korun

Těstoviny si uvařte podle obalu, protože každá značka bude mít jinou dobu vaření. Poté si oloupejte cibuli a nakrájejte na kousky. Na pánvi zahřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a smažte tak dlouho, dokud nezesklovatí. Umyjte si cuketu, podélně ji rozkrojte na čtyři díly, nakrájejte na kousky velké 5 mm a přidejte ji k cibuli. Smažte několik minut, nezapomeňte přidat sůl.

Zeleninu společně poduste, a nakonec smíchejte se špagetami

Rajčata můžete přidat naložená i s celým obsahem konzervy, dejte je k cibuli a cuketě. Všechnu zeleninu poduste, aby se odpařila skoro všechna voda. Nakonec oloupejte česnek a prolisujte ho nebo nakrájejte najemno. Cizrnu přeceďte a přidejte k zelenině společně s česnekem a koriandrem. Několik minut duste, a nakonec přidejte ke špagetám.

Doporučený článek:  Sladká snídaně plná vlákniny, vitamínů a antioxidantů: banánový chlebíček zachutná celé rodině

Zeleninu si můžete s těstovinami smíchat, nebo ji nechat navrchu. Pokud ho máte rádi, můžete si na zeleninu přidat ještě trochu sýru. Špagety jsou vděčné jídlo, které se skvěle hodí například, pokud jedete do kempu. Uvařit si je můžete dopředu a poté jen ohřát společně s omáčkou nebo zeleninou. K zelenině se budou hodit také jiné druhy těstovin, jako jsou kolínka, mašličky nebo penne. Hodí se také k zapékání, můžete k nim přidat vlastně jakoukoliv potravinu.

Doporučený článek:  Sleď na cikánský způsob ozvláštní tradiční štědrovečerní menu
.

Doporučené články