Při smažení kapra je důležitý typ tuku, správná teplota i množství strouhanky

Smažený kapr je klasikou, která přijde k chuti nejen na Vánoce. Vždy chceme, aby se podařil chuťově a vypadal na talíři dobře. V dnešním článku vám povíme, jak si připravit chutného a krásného kapra, ze kterého vám nebude opadávat smažený obal.

Výběr správného oleje

Během procesu smažení kapra je velmi důležité zvolit správný olej. Nejlepší je použít rafinovaný řepkový nebo slunečnicový olej. Mají neutrální chuť a aroma a vyznačují se vysokou tepelnou stabilitou. Pokud máte rádi jemnou chuť másla, v obchodech můžete sáhnout po komerčně dostupných olejích s máslovou esencí.

Doporučený článek:  Proti mravencům v zahradě lze bojovat aromatickými rostlinami, moukou nebo horkou vodou

Jsou také tepelně stabilní. Jediným rozdílem je, že obsahují tekutou frakci čirého másla. Je také důležité, abyste olej správně zahřáli. Měl by se nahřát na 180 stupňů. Chcete-li zkontrolovat, zda je tuk dostatečně horký, můžete použít osvědčenou metodu. Do oleje ponořte dřevěný předmět, například vařečku. Pokud se po ponoření objeví kolem bubliny, znamená to, že tuk má správnou teplotu.

Zdroj obrázku: Freepik

Délka smažení

Jakmile máte správný olej a také jej i správně zahřejete, můžete vložit obalené ryby na pánev. Na každé straně smažte kapra 5–7 minut. Můžete jej otáčet například pomocí kleští, aby byl správně propečený z obou stran. Pokud je kapr opečený do zlatova, můžete jej z pánve vyjmout. Po smažení položte kapra na papírový ubrousek, abyste ho zbavili přebytečného tuku.

Doporučený článek:  Zápach ve dřezu má snadné řešení. Pomůžou zásoby, které najdeme v každé spíži

Vajíčka pro přípravu obalu musíte dobře rozmíchat. Je mnohem lepší použít mixér než vidličku. Před smažením oklepejte z kapra přebytečnou strouhanku. Příliš silná vrstva nebude na kaprovi držet. Než začnete smažit, zkontrolujte teplotu tuku. Pokud kapra vložíte do studeného oleje, pronikne přes strouhanku a jídlo bude velmi mastné. Pokud do strouhanky přidáte dvě čajové lžičky kukuřičného škrobu, máte skvělý výsledek zaručen.

Zdroj: https://www.thespruceeats.com/easy-fried-fish-fillets-3056505
.

Doporučené články