Místo vody přidejte do knedlíků něco lepšího. Budou dokonale vláčné a rychle zmizí z talířů

Malé knedlíky plovoucí v boršči nebo pařené knedlíky jsou oblíbené v mnoha zemích. Základem chuti obou jídel je nejen nádivka, ale také flexibilní a měkké těsto. Zkontrolujte, jaké ingredience potřebujete k přípravě dokonalého těsta na oblíbené jídlo.

Tajemství měkkého těsta

Tajemství úspěšně připraveného a chutného těsta na knedlíky, které rychle mizí z talířů, je velmi jednoduché. Ukazuje se, že stačí přidat do receptu dvě tajné ingredience, aby všem členům domácnosti zachutnaly. Ovlivní nejen chuť, ale také zlepší konzistenci těsta, čímž se snáze připravují.

Doporučený článek:  Květák i brokolice můžeme zpracovat na spoustu chutných způsobů

Tím nejdůležitějším je nahradit teplou vodu za dříve zahřáté mléko. Tato neobvyklá přísada dodá jídlu chuť a zlepší i jeho texturu. Úspěšně také můžete obohatit chuť i lžičkou rozpuštěného másla, ale jen másla dobré kvality. Tímto způsobem zajistíte, aby se knedlíky během vaření nelepily nebo nerozpadaly. K výrobě těsta na knedlíky potřebujete pouze několik základních surovin, které můžete koupit snadno v každém obchodě s potravinami.

Zdroj obrázku: Freepik

Věnujte pozornost drobnostem

Jako první potřebujete kvalitní mouku. I když můžete v zásadě připravit knedlíky z jakéhokoli typu mouky, včetně bezlepkové nebo celozrnné, v klasických receptech najdete většinou mouku typu 500. Jako další je důležité zachovat správnou teplotu. Lepek je rostlinný protein, který je zodpovědný za flexibilitu připraveného těsta. Pokud ji chceme extrahovat co nejvíce, přidejte do hnětení horkou vodu. Knedlíkům musíte dopřát dostatek času.

Doporučený článek:  Proti mravencům v zahradě lze bojovat aromatickými rostlinami, moukou nebo horkou vodou

Nejlepší je dát těsto do skleněné misky a poté je zakrýt deskou nebo látkou. Počkejte pár minut a poté jděte na válení a plnění. Přidáním vajec se stane těsto ještě měkčím a flexibilnějším. Tato složka by však měla být opatrně přidána a neměly by se přidávat bílkoviny, kvůli kterým těsto tvrdne. Klasická verze knedlíků dobyla srdce téměř všech gurmánů, ale můžete si úspěšně vybrat méně tradiční přísady. Dotek bylin, kurkumy a sušené řepy je posune na vyšší úroveň.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/story/dumpling-making-tips
.

Doporučené články