Zbylé vařené brambory ještě zužitkujete. Netradiční knedlíky nebo placky vykouzlí rychlý oběd

Odhadnout správné množství brambor na večeři není vůbec jednoduché. Proto se často stává, že jich několik zbyde. Co s nimi můžete udělat, abyste je nevyhazovali? Způsobů, jak je využít, je celá řada. Dnes se podíváme na dva z nich, které vám pomohou minimalizovat plýtvání jídlem. Podívejte se, jak využít vařené brambory ještě jednou.

Připravte si nádivku do knedlíků

Brambory z večeře můžete použít na přípravu nádivky. Musíte je jen rozmačkat vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Studené brambory budou mít tendenci se slepovat do hrudek. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte jemně nakrájenou cibulku a přidejte tuto směs k bramborám. Potom přimíchejte měkký tvaroh. Jeho množství záleží na vaší chuti.

Doporučený článek:  Volské oko bez tuku je ideální lehkou svačinkou nebo večeří

Někdo chce mít hodně tvarohové brambory, zatímco pro jiné to bude jen malý přídavek k vynikající zelenině. Na závěr musíte směs dobře osolit, opepřit a promíchat. Ideálně byste to měli udělat čistýma rukama. Potom už si jen musíte připravit těsto na domácí knedlíky a naplnit je nádivkou. Díky tomuto triku budete mít oběd nebo večeři na další den a žádné zbytky.

Zdroj obrázku: Freepik

Bramborové placky jsou skvělým pokrmem

Druhou možností, jak můžete zpracovat brambory od večeře, jsou bramborové placky. Potřebovat budete vařené brambory, lžíci mouky, 1 vejce, 10 g slaniny, 1 cibuli, lžíci másla, lžíci sádla, olej, sůl a pepř. Koření, které do placek přidáte, je samozřejmě jen na vás. Zbytek brambor od večeře vám postačí na večeři pro další večer nebo malou svačinku, když k nim přidáte zajímavý dip.

Doporučený článek:  Bramborová kaše není jen populární příloha. Přidáním máku a cukru vytvoříte lahodnou sladkou večeři

Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte na sádle nebo oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte na másle. Brambory smíchejte se slaninou, cibulí, rozklepnutým vejcem a moukou. Vše dochuťte solí a pepřem. Výsledkem bude hmota, ze které vytvarujete placičky o velikosti a tvaru, který bude připomínat malé řízky. Na pánvi rozehřejte olej a placky opečte z obou stran dozlatova. Před smažením je můžete také obalit ve vejci a strouhance jako řízek.

Zdroj: https://happymuncher.com/what-to-do-with-leftover-boiled-potatoes/
.

Doporučené články