Šťáva z granátového jablka může ulevit při nachlazení nebo dalších neduzích, které se mohou objevit. Stačí přitom vypít pouze malé množství každý den a budete se těšit z dobrého zdraví a vitality. Už ve starověku tento lék znali, protože zajišťoval dlouhověkost. Jak si takovou šťávu připravit a jaký vliv bude mít na naše zdraví a organismus?
Snižuje hladinu cukru i cholesterolu
Granátové jablko patří mezi potraviny, které jsou pro naše zdraví hodně prospěšné. Pomáhá tělu zbavit se toxických látek. Šťáva z granátového jablka dokáže s naším organismem zázraky. Odstraňuje například zubní plak, ale také snižuje cholesterol nebo hladinu cukru v krvi. Plody i semena granátového jablka jsou bohaté nejen na vitaminy, ale obsahují také draslík a hořčík.
Tato vitaminová bomba tělu maximálně prospěje. Zlepšuje například trávení, ale také omlazuje pokožku a chrání před rakovinou různého druhu. Výzkumy ukazují, že granátové jablko je skvělým doplňkem jídelníčku. Chrání před srdečními nemocemi a také přináší protizánětlivé vlastnosti. Co ještě možná nevíte o granátovém jablku?
Jak užívat šťávu z granátového jablka?
Šťáva z granátového jablka by měla být 100procentní. Můžete si ji vymačkat přímo z čerstvého ovoce. V obchodech se koukejte na složení, protože by se podobné produkty neměly ničím přislazovat. Vyplatí se tak číst etikety, abyste si koupili opravdu kvalitní výrobek, ve kterém najdete granátové jablko a všechny jeho živiny.
Nejlepší je pít šťávu ráno a večer. Dávku si můžete rozdělit do dvou po 20 ml. Proč se vyplatí mít šťávu po ruce a vychutnat si ji? Obsahuje polyfenoly, které jsou zásadní pro správné fungování organismu. Šťávu si dopřávejte nejlépe před samotným jídlem. Můžete ji brát jako přírodní elixír mládí, protože obsahuje ještě více antioxidantů, než najdete v zeleném čaji.
Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/318385