Vitamínová bomba, která osvěží: třešňovou šťávu můžeme pít po celý rok

Třešňová šťáva se bude hodit především v horkém letním období, ale pít ji můžete po celý rok. Recept, díky kterému si ji můžete připravit i doma, vás potěší, protože je jednoduchý. Zdravá šťáva vám dodá také vitaminy a další látky, díky kterým budete dlouho zdraví. Třešně jsou oblíbeným ovocem především v létě, potkáte je téměř na každém kroku. Rostou rychle a na vaší zahradě se budou vyjímat.

Jaké vlastnosti má třešňová šťáva?

Třešňová šťáva má spoustu zdravých vlastností, které jsou pro naše tělo důležité. Najdeme v ní například draslík, vápník nebo železo. Jsou to látky, které potřebujeme k životu. Navíc jsou třešně bohaté na kyselinu listovou, proto se hodí pro těhotné ženy. Pitím podpoříte například vstřebávání živin. Rozhodně je lepší pít šťávu než polykat různé druhy tablet, abyste do těla dostali vitaminy.

Jestliže se chcete stravovat zdravě, neměli byste třešňovou šťávu vynechávat. Plody jsou bohaté na jód a další látky. Můžete ji pít denně, protože neobsahuje nic, co by vašemu tělu ve velkém množství ublížilo. Dejte si šťávu několik minut před jídlem, podpoříte tím trávení a také toho tolik nesníte. Hodí se do čaje a v létě poslouží jako skvělé osvěžení. A co budete potřebovat k přípravě třešňové šťávy?

Doporučený článek:  Slovanský ženšen patří mezi nejcennější superpotraviny, přesto ho málokdo využívá naplno
Zdroj obrázku: Freepik

Domácí třešňová šťáva je velmi chutná

Třešňovou šťávu si můžete připravit v letní sezoně na celý rok, bude chutnat výborně. K přípravě budete potřebovat 5 kg ovoce, 2 kg cukru a také jeden citron. Nejnáročnější částí bude odpeckování třešní. Pecky si pak můžete schovat a nasušit, třešně samotné umyjte a dejte do nádoby. Střídejte ovoce a cukr do doby, než budete mít sklenici plnou.

Odložte na temné místo a uvidíte, že ovoce bude pouštět šťávu. Poté nalijte šťávu do hrnce, sceďte přes cedník. Jestliže máte rádi sladší šťávu, můžete ještě přidat cukr. Citron šťávě dodá šmrnc. Chvilku povařte, aby se cukr dokonale rozpustil, a po 15 minutách sundejte hrnec z ohně. Horkou šťávu nalijte do lahví, zavřete a deset minut pasterizujte.

Zdroj: https://www.stemilt.com/stem-blog/cherry-juice-health-benefits/
.

Doporučené články