Pečená jablka jako jedna ze surovin na müsli dezert

Rychlá a chutná svačinka nejen pro malé děti, ale také pro dospělé, kteří si chtějí udržet štíhlou postavu a dbají na zdravý životní styl. To jsou müsli dezerty, dnes představíme jeden s pečenými jablky. Jablka jsou zdravá, navíc do dezertu patří také bílý jogurt. Recepty se můžete inspirovat na internetu, rozhodně neuděláte chybu, když si müsli tyčinky nebo jiné dezerty uděláte sami doma.

Domácí vyhrají nad těmi koupenými

Müsli tyčinky jsou spojovány se zdravým stravováním. Jedná se o tyčinky, které jsou plné ovoce, ovesných vloček, některé se polévají jogurtem nebo kvalitní čokoládou. Vy si s námi můžete tyčinky upéct. Budete potřebovat tyto ingredience:

  • 15 lžic müsli
  • 400 ml řeckého jogurtu
  • Lžíci medu
  • 2 jablka
  • Lžíci citronové šťávy
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice
Doporučený článek:  Vůně borůvek vrátí zpátky do horkého léta. Oblíbené bobule si můžeme vychutnat po celou zimu

Jablka si loupejte a vyndejte z nich jádřince. Nakrájejte je na malé kousky. Poté si na pánvi rozpusťte máslo a přidejte do něj jablka. Pokapejte je citronovou šťávou, přidejte skořici, cukr a dvě lžíce vody. Následně smažte 2-3 minuty, dokud nebudou jablíčka měkká, ale zároveň ještě pevná. Dejte na stranu vychladnout.

Stačí jen müsli smíchat dohromady s jablky

Než jablka vychladnou, smíchejte si jogurt s medem. Do sklenice dejte 5 lžic müsli, jogurtu a opečených jablek. Můžete podávat hned, nebo počkat, až vychladnou. Tyčinky si můžete nakrájet také na plechu. Stačí jen müsli s jogurtem nalít na plech a posypat jablky. Nakrájejte a nechte ztuhnout v lednici.

Doporučený článek:  Pohanková mouka nahradí pšeničnou ve všech směrech. Připravte dokonale nadýchané palačinky

Místo müsli můžete použít také ovesné vločky nebo si najít jinou obilovinu, kterou budete na výrobu potřebovat. Místo pečených jablek můžete zkusit například sušené švestky nebo banány. Použít můžete skoro každé ovoce, které si koupíte nebo utrhnete ze zahrady. Ti, kteří mohou ořechy, je mohou využít. A osladit můžete medem nebo čekankovým sirupem. Bude se tak jednat o zdravou dobrotu.

.

Doporučené články