Karbanátky z mleté slaniny s vařenými fazolkami a koprovými brambory

Karbanátky jsou klasika, která ale nemusí chutnat pořád stejně. Představujeme vám rychlý, snadný a chutný recept na karbanátky s mlékem a krupicí, podávané s vařeným bramborem sypaným koprem a smaženými zelenými fazolkami. Kombinace chutí je báječná a neotřelá a určitě vám zachutná.

Ingredience:

Na karbanátky:

  • mletá slanina a šunka – 500 g
  • cibule – 1 ks
  • vajíčko – 2 ks
  • pšeničná či ječná krupice – 3 lžíce
  • sůl – 1 lžička
  • mletý černý pepř – ½ lžičky
  • plnotučné mléko – 50 ml
  • strouhanka – 2 lžíce
  • voda – 50 ml
Doporučený článek:  Připravte si hamburger s grilovanou zeleninou a sýrem

K podávání:

  • brambory
  • čerstvý kopr
  • zelené fazolky
  • strouhanka
  • máslo
Zdroj obrázku: Freepik

Návod na přípravu:

Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Spolu s mletým masem cibulku vložte do hluboké mísy, vyklepněte k nim dvě středně velká vajíčka, osolte a podle chuti opepřete, přidejte krupici a přilijte půl deci mléka. Všechny ingredience důkladně promíchejte, dokud se vzájemně nespojí (nejlépe se pracuje prostě rukou).

Poté, co směs prohnětete, přisypejte také strouhanku, znovu promíchejte a nechte 5 minut odležet, aby krupice a strouhanka nasákly vlhkostí a nabobtnaly.

Doporučený článek:  Šťavnatý hovězí steak na houbách s česnekem, smetanou a parmazánem

Na kamnech rozehřejte pánev s vyšší vrstvou oleje. Odebírejte ze směsi mletého masa kousky zhruba o velikosti dlaně, zformujte z nich karbanátky a vložte je do rozpáleného oleje v pánvi. Na středním ohni smažte maso po obou stranách dozlatova.

Jakmile jsou karbanátky z obou stran krásně zlatavé, podlijte je vodou a nezakryté je vařte další 2 až 3 minuty, dokud se voda neodpaří.

Hotové karbanátky vyndejte z pánve na talíř a nechte okapat od přebytečného tuku na papírových utěrkách.

Zdroj obrázku: Freepik

Uvařte brambory v osolené vodě doměkka. Rozkrájejte je na čtvrtky, vložte do hrnce a promíchejte je s čerstvě nasekaným koprem.

Doporučený článek:  Poznejte kvalitní maso už v obchodě. Čerstvost prozradí jednoduchý test s prstem

Rozehřejte pánev s trochou másla, přihoďte na něj zelené fazolky a orestujte je dozlatova. Přidejte trochu strouhanky, ještě chvilku smažte a odstavte z ohně.

Karbanátky podávejte s kopečkem smažených zelených fazolek a s několika vařenými bramborami.

Dobrou chuť.

.

Doporučené články