Chcete uvařit originální svíčkovou? Vyzkoušejte fazolovou

Chcete překvapit rodinu novým a originálním receptem, ale vůbec nevíte, jaké suroviny by se k sobě hodily, aby chuťově ladily? Můžete vyzkoušet recept na svíčkovou, která překvapí rozhodně tím, že obsahuje například zelené fazole nebo kousky hub. Rozhodně stojí za to ji vyzkoušet, protože nikoho nebaví jíst stejné jídlo pořád dokola.

Recept patří mezi jednoduché, nemusíte se obávat

Na svíčkovou s fazolemi budete potřebovat trochu více surovin, rozhodně ale není čeho se bát. Postup je popsán dokonale a zvládne ho i začátečník. Připravte si následující ingredience:

  • 2 vepřové panenky
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm kořene zázvoru
  • 1 chilli papričku
  • 30 g zelených fazolí
  • 1 balíček baby mrkve
  • 5 g sušených hub
  • Lžíci medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Lžičku rýžového octa
  • Lžíci bramborového škrobu
  • 6 lžic tmavé sójové omáčky
  • Sůl
Doporučený článek:  Při správném ohřátí bude řízek chutnat jako čerstvě usmažený

Nejdříve si namočte houby do obyčejné vody a nechte je tak několik minut. Maso umyjte, osušte, odstraňte nepotřebné kousky a nakrájejte ho na proužky. K masu nalijte sójovou omáčku, přidejte bramborový škrob a sůl. Důkladně maso promíchejte ve směsi. Zázvor i česnek si oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi dejte smažit olivový olej a do něj přidejte nakrájené a oloupané kousky chilli papričky.

Maso musí zhnědnout a být měkké

Do papriček přidejte maso a smažte ho tak dlouho, dokud nebude hnědé. Zalijte ho sklenicí vody a vařte, dokud nebude měkké. Houby slijte a nakrájejte na proužky, a přidejte k masu. Nezapomeňte také nakrájet baby mrkev, fazole můžete přidat vcelku. Takto připravené maso můžete podávat s rýží nebo nudlemi.

Doporučený článek:  Vybrat dobrou bílou klobásu nemusí být sázka do loterie. Kvalitu prozradí několik znaků

Je to pokrm, ve kterém najdete spoustu zdravé zeleniny a jedná se o plnohodnotné jídlo. Pokrm si můžete vychutnat s rodinou nebo na něj pozvat své známé. Vepřovou panenku si můžete přes léto také ugrilovat, stejně jako některé druhy zeleniny.

.

Doporučené články