Ovesné vločky se staly poslední roky velmi populární. I když jsou pro mnohé spojeny pouze s nevýraznou kaší, lze je využít na mnoho způsobů, díky čemuž získají jedinečnou chuť. Stále více lidí je přesvědčeno o spojení konzumace ovesných vloček a hubnutí.
Pozitivní vlastnosti
Je známo, že ovesná kaše podporuje zdraví. Dříve se k ní téměř nikdo nehlásil, byla spojena s nevýraznou snídaní a ani na pohled nelákala k jídlu. S módou zdravé a vědomé stravy získala ovesná kaše na popularitě, ale ve zcela jiné podobě.
Na webu najdete spoustu receptů na ovesnou kaši obohacenou o přísady, které nejen pozitivně ovlivňují tělo, ale také zvyšují chuť. Oves je bohatý mimo jiné na vlákninu, antioxidanty, fytosteroly a polyfenolové kyseliny. Konzumací ovesné kaše poskytujeme tělu nejen bílkoviny, ale také vitamíny B1, B5 a B6, jakož i hořčík, železo, zinek a fosfor.
Vyzkoušejte změnu
Kromě toho se doporučuje konzumovat ovesné výrobky z důvodu jejich působení na funkce těla. Ovesné pokrmy dokážou snížit špatný cholesterol, pomáhají udržovat normální hladinu cukru v krvi, regulují krevní tlak, podporují hubnutí, nasytí a pozitivně ovlivňují funkci střev. Ovesné vločky obsahují zdravé tuky podobné těm, které jsou obsaženy v chia semenech, lněných semenech a ořeších.
Ovesné vločky se nejčastěji doporučují k snídani a v poslední době je senzací noční verze. Je založena na přípravě jídla večer, kdy se smíchané přísady vloží na noc do lednice. Ráno je ovesná kaše připravena k jídlu. Nejjednodušší verze je založena na smíchání ovesných vloček s mlékem a chia semeny. Další den kaši jednoduše obohaťte čerstvým ovocem a snídaně je připravená.
Zdroj: https://www.webmd.com/diet/default.htm