Na jemné a kypré pirohy stačí tři suroviny ve správném poměru

Perfektní recept na pirohy může být někdy velkým tajemstvím. Vypadá triviálně, ale někdy může způsobit značné problémy. Vše záleží na správných poměrech a také na přesném zpracování. Zajímavé je, že základem může být jednoduchost.

Odkud pocházejí pirohy

Už léta jsou pirohy velkou součástí mnoha kuchyní. Do naší země přišli z Číny kolem 13. století. Podle legendy přišly pirohy do naší země díky biskupovi, který byl během cesty do Kyjeva tak potěšen, že se rozhodl vyzkoušet tento recept sám. Na začátku byly pirohy podávány pouze při zvláštních příležitostech.

Doporučený článek:  Nadýchaný piškot je základem nejlepších dezertů. Na bezlepkové variantě si pochutnají i lidé s alergií

Naštěstí se později začaly připravovat v různých tvarech a mnoha příchutích. Dnes je jíme s masem, zelím, žampiony nebo sladkým sýrem nebo ovocem. Mnozí je označují jako své oblíbené jídlo. Je zajímavé, že jejich příprava není vůbec obtížná. Základem je vhodné těsto. V tomto případě se vyplatí vrátit se ke kořenům. Naše babičky je připravovaly tak, že si chuťové pohárky přišly na své.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept našich babiček

Těsto na pirohy se připravuje nejlépe podle starých receptů z 19. století. Díky tomu budou pirohy nejen elastické, ale i jemné a chutné. Neobsahují tuk ani vejce. Naše babičky sahaly jen po mouce, vodě a soli. Těsto připravíte snadno a navíc bude měkké a nebude činit problémy ani při válení. Nezapomeňte však systematicky používat mouku. Těsto by mělo následně odpočívat 15–20 minut.

Doporučený článek:  Jemná houbová omáčka ze sušených hub: jednoduchá na přípravu, dokonalá v chuti

Díky těmto tipům budou měkké a jemné jako nikdy předtím. Na přípravu budete potřebovat 300 g pšeničné mouky, asi půl sklenice teplé vody a špetku soli. Do misky nasypte prosátou mouku, přidejte sůl a promíchejte. Nalijte půl sklenice teplé vody a míchejte, dokud se suroviny dokonale nezkombinují a těsto nebude elastické. V případě potřeby přidejte více vody. Následně nechte odpočívat 20 minut. Těsto rozválejte a poté tvarujte pirohy.

Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/recipes/homemade-pierogi-recipe
.

Doporučené články