Mleté maso si můžete připravit různými způsoby. My ukážeme ten s těstovinami

S mletým masem můžete dělat zázraky. Hodí se nejen jako maso na hamburgery, mnoho lidí ho využívá také na tatarák, nejlépe hovězí. Mleté maso je ale také skvělým doplňkem například těstovin s rajčatovou omáčkou. Ukážeme si recept, kterým zabodujete nejen u dospělých, ale hlavně u dětí, protože ty těstoviny milují.

Uvařte si s námi Macaroni Casserole s mletým masem

Na tento jednoduchý recept budete potřebovat tyto suroviny:

  • 300 g vařených těstovin
  • Cibuli
  • 250 g hub
  • 300 g mletého masa
  • Sklenici hrášku (zmrazený nebo konzervovaný)
  • Cuketu
  • Pepř
  • 150 g nastrouhaného sýru
  • Sklenici vody nebo vývaru
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • Olej
  • Sušený česnek, sladkou papriku, sůl
  • Bylinky de Provence

Nejdříve si připravte cibuli, kterou nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Houby oloupejte, nakrájejte a orestujte společně s cibulí. Až budou usmažené, dejte je z pánve stranou. Přidejte malinko oleje a orestujte také mleté maso. Po chvíli přidejte papriku a zmrazený hrášek. Jestli máte hrášek konzervovaný, přidejte ho až poté, co maso budete trochu déle restovat. Nezapomeňte ještě na cuketu.

Cuketa pustí hodně šťávy, ale přidejte vývar

Všechny ingredience, které máte v hrnci nebo pánvi, zalijte vývarem nebo vodou. Dejte si pozor na množství, protože cuketa pustí hodně šťávy. Pokud ale nebude vývar stačit, můžete dolít další. Na konci vaření všechno okořeníme a přidejte také rajský protlak. Chvilku všechno smažte dohromady.

Již dříve uvařené těstoviny nasypte do zapékací misky, přidejte smaženou zeleninu s masem, a nakonec všechno posypte nastrouhaným sýrem. Pečte při 180 stupních asi 20 minut. A máte na stole skvělý a jednoduchý oběd! Zeleninu navíc můžete obměňovat a mít tak pokaždé jiný pokrm. Těstoviny jsou vhodné spíše na oběd, ale samozřejmě můžete zkusit zdravější alternativu a mleté maso si připravit také k večeři.

.

Doporučené články