Maso v guláši bude vždy dokonale měkké díky ananasu. Exotické ovoce dodá i netradiční chuť

Připravit guláš není sice složitého, ale je to poněkud časově náročné. Základem dobrého guláše je měkké maso, které se rozpouští v ústech. Abychom toho dosáhli, neměla by v guláši chybět tato tajná přísada. Na internetu nebo v různých kuchařkách můžeme najít obrovské množství receptů, jak připravit ten nejlepší guláš, zaleží jen na nás, který recept bude pro vás ten pravý. V některých receptech se dočtete, že při přípravě dušeného vepřového masa je dobré sáhnout po změkčující soli. Není to ale nutné, pokud znáte tajnou ingredienci, a tou je jedno oblíbené ovoce.

Doporučený článek:  Křehoučké vepřové řízky, které se rozplynou na jazyku: marinádu z limonády si zamilujete

Proč je maso tvrdé a gumové?

Příprava masa na guláš, aby bylo měkké a chutné, je skoro alchymie. Maso je důležité krájet podél vláken. V dnešní době si můžete práci usnadnit a koupit maso již nakrájené. Díky tom ušetříte čas při přípravě oběda. Jakmile budete mít maso nakrájené, mějte na paměti, že není dobré, aby bylo maso osolené příliš brzy. Sůl totiž může způsobit, že maso bude gumové, a nedosáhnete měkkého efektu, který jste chtěli. Pokud se vám stane, že je maso gumové, nepomůže ani přidání vody.

Doporučený článek:  Proti mravencům v zahradě funguje účinně aroma skořice
Zdroj obrázku: Freepik

Pomocník k dokonale měkkému masu

Ananas vzbuzuje kontroverzní téma především tím, jestli na pizzu patří, nebo ne. Tyto názory rozdělují lidi do dvou táborů. Jedni ananas na pizze milují a druzí mají za co, že ananas se k masu všeobecně nehodí. Zkuste zahodit předsudky a vyzkoušet něco nového. Toto exotické ovoce se k masu hodí skvěle. Je to doplněk, který celému pokrmu dodá zajímavou chuť. V guláši zjemní vepřové a hovězí maso. Díky ananasu docílíte toho, že maso bude měkké a bude mít netypickou chuť. Je to díky tomu, že ananas obsahuje enzym zvaný bromelain, který štěpí bílkoviny. Aby ananas dokonale splnil svou úlohu, doporučuje se příprava ananasové marinády na maso. Maso vložte přes noc do marinády a pak si jen užívejte blaženou chuť v ústech při konzumaci jedinečného guláše.

Zdroj: https://www.tastingtable.com/869048/why-pineapple-makes-a-good-meat-tenderizer/
.

Doporučené články