Kotlety jsou vynikajícím kusem masa, který si můžete vychutnat na mnoho způsobů. Jejich obvyklým problémem je suchost. Jestli máte osvědčený recept, je to skvělé. Dnes vám přinášíme zajímavou marinádu, která zajistí velmi netradiční a zajímavou chuť kotlety. Rodinné obědy nebo večeře si můžete ozvláštnit pomocí velmi nečekané přísady.
Netradiční surovina pomůže s jemností masa
Všechny marinády mají dva cíle: přinést jedinečnou chuť a zjemnit maso. Nejoblíbenější marináda na kotlety se připravuje z kečupu, hořčice, majoránky, česneku a oleje. Jde o úžasnou kombinaci, která dodá masu tu správnou chuť. Další oblíbenou kombinací je několik druhů zeleného koření, olej a trocha křenu a hořčice. V tomto případě bude maso jemné a trochu štiplavé.
Budete se divit, ale v posledních letech se velkým hitem stala marináda s oblíbeným nápojem. Tajnou přísadou do marinády je Coca-Cola. Vyzkoušejte tento unikátní trik na grilovačce a vašim přátelům spadne brada. Něco tak dobrého jste ještě zaručeně neochutnali. Velkou výhodou je fakt, že maso bude mnohem jemnější a křehčí než obvykle.
Co potřebujete na marinádu?
Připravte si 1 sklenici Coca-Coly, 1 čajovou lžičku sladké papriky, sůl a pepř podle chuti a 1 čajovou lžičku chilli koření. Do misky nalijte sladký nápoj a přidejte koření. Vše důkladně promíchejte. Kotlety nakrájejte na jednotlivé plátky a ponořte je do připravené marinády. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice. Druhý den můžete maso připravit na grilu.
Druhou možností je smíchat v míse vajíčko a 4 polévkové lžíce Coca-Coly. Maso namočte do této směsi, obalte ve strouhance a smažte z obou stran na rozpáleném oleji. Tuto metodu můžete použít, pokud nechcete čekat celou noc. Čím déle bude maso naložené v marinádě, tím bude jemnější. Způsobuje to cukr, který při smažení nebo grilování karamelizuje, takže dosáhnete vždy nádherně měkkého masa.
Zdroj: https://www.eatingonadime.com/coke-marinated-pork-loins/