Pokud máte rádi rychlé a snadné pokrmy z grilu, můžete se nyní inspirovat. Grilovaná krůtí játra s červenou cibulí a koriandrem si zamilujete pro lahodnou chuť i vůni. Připravit tento pokrm můžete klidně i při společenské party.
Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu grilovaných krůtích jater?
Než se pustíte do vaření, obstarejte si tyto suroviny:
- čerstvá krůtí játra: 200 g
- červená cibule: 2 ks
- grilovací koření: dle chuti
- sójová omáčka: 1 lžíce
- slunečnicový olej: 1 lžíce
- čerstvý koriandr: dle chuti
- mletá sladká paprika: dle chuti
- mleté chilli koření: dle chuti
Jak postupovat při přípravě grilovaných krůtích jater?
Začněte tím, že si krůtí játra očistíte a osušíte papírovými utěrkami. Poté je nakrájejte na středně velké kusy a umístěte do mísy. K masu dále přidejte i loupanou a na kousky nakrájenou červenou cibuli, najemno nasekaný čerstvý koriandr, mletou červenou papriku, chilli, grilovací koření dle chuti, sójovou omáčku, slunečnicový olej a důkladně všechny suroviny promíchejte. Játra nechte marinovat asi čtvrt hodiny.
Fáze grilování krůtích jater a jejich servírování
Až játra natáhnou všechny chutě, umístěte je do alobalu a pečlivě utěsněte okraje. Takto dejte pokrm na rozpálený gril a pečte zhruba půl hodiny nebo dle potřeby. Maso by mělo zůstat šťavnaté, musí být však řádně propečené. Hotová krůtí játra s cibulí a kořením podávejte ihned po ugrilování třeba s rozpečenou bagetkou. Hodit se však budou i hranolky, pečené brambory či vařená rýže. Přejeme vám dobrou chuť.
Experimentujte s kořením i chutěmi
Kromě výše uvedeného koření a bylinek můžete samozřejmě k ochucení krůtích jater použít i jiné oblíbené. Hodit se bude například i čerstvá petrželka, tymián anebo třeba oregano a majoránka. Z koření lze použít drcený i mletý kmín. Chuť masa rovněž perfektně vynikne s česnekem.