Losos se díky jemné chuti a jednoduché přípravě stal velmi populárním. Někdy však může odrazovat jeho vysoká cena. Díky obsahu prospěšných látek se do něj určitě vyplatí investovat a vychutnat si jej alespoň jednou za čas.
Výhody konzumace
Losos, podobně jako jiné ryby, je skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organismu. Jsou potřebné hlavně pro správné fungování srdce, mozku a očí. Kromě těchto kyselin losos také obsahuje bílkoviny, vitamín D a minerály, jako jsou selen a hořčík. Také obsahuje důležitý vitamín B12.
Při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko kardiovaskulárních chorob a podpořit zdravý vývoj mozku. Navíc je tato ryba velmi chutná a vhodná do různých jídel a pokrmů, které mnohdy s radostí konzumují i děti, kterým v jiných případech nemusí ryby chutnat. Ryby obecně by se měly na našem talíři objevit minimálně dvakrát za týden.
Příprava lososa
Většina lidí jako první při přípravě lososa stáhne jeho kůži. Pokud nevíte, jak na to, návod můžete velmi jednoduše najít na internetu. Kůži jednoduše na jedné straně nařízněte a pomocí nařezávání ji z lososa stáhněte. Postupujte však velmi opatrně. Většina začátečníků je příliš rychlá a poté je následná příprava ryby náročná. Mnohdy stáhnou s kůží i kus masa. Existuje jednoduchý trik, který pomůže i úplným začátečníkům.
Budete potřebovat horkou vodu, nejlépe zahřátou v rychlovarné konvici. Lososa položte na desku kůží směrem nahoru a rovnoměrně kůži polijte horkou vodou z konvice. Po pár vteřinách je kůže připravena. Znovu kůži na rohu jemně nařízněte a začněte ji jemně stahovat. Půjde vám to velmi jednoduše, beze zbytků masa nebo potrhání. Následně už jen lososa připravte podle svého oblíbeného postupu a vychutnejte si zdravý a chutný pokrm.
Zdroj: https://www.taste.com.au/quick-easy/articles/prepare-cook-salmon-2/6rxvhm4o