Losos se díky jemné chuti a jednoduché přípravě stal velmi populárním. Někdy však může odrazovat jeho vysoká cena. Díky obsahu prospěšných látek se do něj určitě vyplatí investovat a vychutnat si jej alespoň jednou za čas.
Výhody konzumace
Losos, podobně jako jiné ryby, je skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organismu. Jsou potřebné hlavně pro správné fungování srdce, mozku a očí. Kromě těchto kyselin losos také obsahuje bílkoviny, vitamín D a minerály, jako jsou selen a hořčík. Také obsahuje důležitý vitamín B12.
Při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko kardiovaskulárních chorob a podpořit zdravý vývoj mozku. Navíc je tato ryba velmi chutná a vhodná do různých jídel a pokrmů, které mnohdy s radostí konzumují i děti, kterým v jiných případech nemusí ryby chutnat. Ryby obecně by se měly na našem talíři objevit minimálně dvakrát za týden.
![](https://receptovnik.cz/wp-content/uploads/9758/lososa-je-dulezite-spravne-pripravit-stahnuti-kuze-je-s-oblibenym-trikem-snadne.jpg)
Příprava lososa
Většina lidí jako první při přípravě lososa stáhne jeho kůži. Pokud nevíte, jak na to, návod můžete velmi jednoduše najít na internetu. Kůži jednoduše na jedné straně nařízněte a pomocí nařezávání ji z lososa stáhněte. Postupujte však velmi opatrně. Většina začátečníků je příliš rychlá a poté je následná příprava ryby náročná. Mnohdy stáhnou s kůží i kus masa. Existuje jednoduchý trik, který pomůže i úplným začátečníkům.
Budete potřebovat horkou vodu, nejlépe zahřátou v rychlovarné konvici. Lososa položte na desku kůží směrem nahoru a rovnoměrně kůži polijte horkou vodou z konvice. Po pár vteřinách je kůže připravena. Znovu kůži na rohu jemně nařízněte a začněte ji jemně stahovat. Půjde vám to velmi jednoduše, beze zbytků masa nebo potrhání. Následně už jen lososa připravte podle svého oblíbeného postupu a vychutnejte si zdravý a chutný pokrm.
Zdroj: https://www.taste.com.au/quick-easy/articles/prepare-cook-salmon-2/6rxvhm4o