Výběr dobrých těstovin je občas oříšek. O kvalitě prozradí více barva i složení

Častokrát se ptáme, zda výrobky, které běžně kupujeme v supermarketech, jsou zdravé nebo zda mají vhodné energetické hodnoty. Tato otázka se týká i těstovin, které kupujeme. Zda jsou těstoviny výživné a vhodné pro naše zdraví, se můžeme dozvědět i díky těmto jednoduchým trikům.

Výběr těstovin

Při nákupu těstovin – stejně jako při nákupu jiných potravin – hraje zpravidla cena velkou roli. Nezapomeňte však sledovat nejen ji. Všimněte si, od které společnosti těstoviny pocházejí, jak vypadá balení a jakou barvu mají. Záleží-li vám na konzumaci kvalitních těstovin, před nákupem dejte pozor na barvu. Dobré těstoviny jsou takové, které mají syrovou žlutou nebo krémovou barvu. Těstoviny dobré kvality nemají viditelné bílé skvrny, hrudky nebo zbarvení.

Doporučený článek:  Brambory z hrnce už nepřetečou: stačí vyzkoušet osvědčené triky

Jejich povrch by měl být sklovitý. Nemůžou být příliš křehké. Pokud si všimnete, že těstoviny v obalu jsou rozbité, nekupujte je. Možná musely ležet na polici obchodu příliš dlouho. Nejlepší těstoviny jsou ty, pro které byla použita produkční krupice, tzn. mouka, která se získává z tvrdé pšenice. Semolina je nažloutlá, ne bílá jako mouka, která se získává z obyčejné pšenice. Semolina dodává těstovinám, ze kterých se vyrábí, charakteristickou nažloutlou barvu. Pamatujte: dobré těstoviny jsou mírně žluté.

Doporučený článek:  Čerstvé smoothie posílí imunitu v období chřipek
Zdroj obrázku: Freepik

Vaječné těstoviny

Toto je druhý typ těstovin, které si můžeme koupit v našich obchodech. Zahrnují pšenici, vejce, vodu. Výrobci často přidávají kurkumu do mouky během její výroby jako přírodní složku, která zdůrazní nažloutlý odstín těstovin. Vaječné nudle by neměly mít jasně žlutou barvu. To naznačuje, že na výrobu bylo přidáno příliš barviv s betakarotenem nebo kurkumou. Těstoviny se dvěma, čtyřmi nebo pěti vejci jsou nejoblíbenější na našem trhu.

Pokud vás zajímá, jaké těstoviny si vybrat, nezapomeňte, že vaječné těstoviny je těžké vařit al dente, protože se velmi rychle začnou lepit. Pokud se ptáte, které těstoviny si vybrat, vždy věnujte pozornost štítkům na obalu. Najdeme na nich všechny relevantní informace týkající se výživové hodnoty těstovin a přísad, ze kterých byly těstoviny vyrobeny.

Zdroj: https://www.epicurious.com/ingredients/how-to-buy-pasta-like-an-italian-article
.

Doporučené články