Křupavé řízky připravíme i bez strouhanky. Nahradí ji produkty, které dodají jídlu úplně jinou chuť

Jistě se vám již někdy stalo, že jste chtěli smažit a zjistili jste, že v kuchyni nemáte žádnou strouhanku. Možná jste o tom nevěděli, ale i tento produkt můžete v kuchyni velmi dobře nahradit. Náhradní řešení je navíc většinou ještě zdravější než klasické obalování ve strouhance. Nechte si poradit a prospějete svému zdraví. Navíc si obohatíte jídelníček.

Náhražky strouhanky

Při sestavování nákupního seznamu se velmi jednoduše stane, že zapomeneme zkontrolovat a připsat strouhanku. Jestli ji i přesto zrovna potřebujete a nemůžete běžet do obchodu, můžete využít jednu z efektivních náhražek. Díky nim bude jídlo nejen chutnější, ale také zdravější a hodnotnější na živiny. Podívejme se, jak můžete strouhanku nahradit.

Doporučený článek:  Zbavte svou kuchyni nenáviděných octomilek. Sladká past je naláká a nepustí

Klasickou směsí na obalování masa před smažením je mouka, vejce a strouhanka. Možná si to nemyslíte, ale ve skutečnosti strouhanku nepotřebujete. Vyzkoušejte sezamová semínka nebo kukuřičné lupínky. Lupínky stačí rozdrtit, abyste v nich mohli maso obalit. Pokud máte děti, zajisté máte neustále kukuřičné lupínky doma. A nemusíte je využívat jen k snídani.

Zdroj obrázku: Freepik

Další možnosti pro náhradu strouhanky v kuchyni

Ovesné vločky jsou ještě zdravější variantou při obalování. Nemůžete je ale použít tak, jak jste je koupili v obchodě. Je zapotřebí je trochu namlít. Tím budou připomínat strouhanku svou strukturou a velmi jednoduše je použijete před smažením. Ovesné vločky nesnesou příliš mnoho tuku na smažení, takže na to musíte myslet. Poskytnou ale hodně živin.

Doporučený článek:  Makový závin je nejlepší tečkou za nedělním obědem. S jednoduchými triky už nikdy nepopraská

Místo strouhanky můžete zvolit také mandlové lupínky nebo parmazán. Staré italské kuchařky používaly parmazán při obalování místo strouhanky, protože to pro ně bylo levnější, jednodušší a chutnější. Stejně dobře vám ale poslouží také lněné semínko nebo otruby, které hodně připomínají ovesné vločky. Vyzkoušejte příště jednu z těchto možností. Zaručeně si pochutnáte.

Zdroj: https://www.thepioneerwoman.com/food-cooking/cooking-tips-tutorials/g37897245/bread-crumbs-substitutes/
.

Doporučené články