Loupání vajíček už nebude noční můra díky jednoduchým trikům, které zvládne úplně každý

Vajíčka natvrdo i naměkko jsou velmi oblíbená. Představují vynikající snídani i doplněk hlavních chodů. Obsahují hodně vitamínů a cenných živin. Loupání skořápky je nejméně oblíbená část jejich konzumace. Existuje způsob, jak to udělat efektivně a rychle? Odpověď zní ano. Potřebujete k tomu jen špendlík, jehlu nebo připínáček. Jak to můžete udělat?

Jak si ulehčit loupání vajec ze skořápky?

Loupání vajec je pro mnoho lidí noční můrou. Musíte se po řadu minut potýkat s tvrdou skořápkou, která se vám může dostat i pod nehty. A to může být velmi bolestivé. Abyste celý proces urychlili, můžete použít velmi jednoduchý trik. Před vařením je vyndejte z lednice a vařte je až ve chvíli, kdy budou mít pokojovou teplotu. Dalším krokem je udělat dírku v oblé části vajíčka.

Právě v tuto chvíli se vám bude hodit jehla, špendlík nebo připínáček. Otvor musí být velmi malý. Před vařením se ujistěte, že je skořápka celá, bez prasklin. Poté vejce vložte do vroucí vody a po uvaření zalijte okamžitě studenou vodou. Díky tomuto snadnému a rychlému triku bude loupání velmi jednoduché a neuvěřitelně rychlé.

Doporučený článek:  S popraskanými koutky úst je každé jídlo utrpení. Domácí léčba přinese rychlou úlevu
Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduchý trik na loupání vajec

TikTok je úžasné místo, kde najdeme zajímavý obsah na různé téma. Pro mnoho lidí jde o zdroj zábavy, ale můžete se zde naučit i hodně nových věcí. Jedna z uživatelek této sociální sítě se podělila o svůj způsob rychlého loupání vajec. Není na tom nic složitého a nepotřebujete k tomu žádné vybavení. Proto můžete tento způsob vyzkoušet, až budete příště vařit vejce.

V první řadě špičkou vajíčka jemně poklepejte na kuchyňskou linku. Potom pomocí lžíce vložte vajíčko do vroucí vody. Až bude vejce uvařené podle vašich představ, jednoduše ho uzavřete do plastové nádoby se studenou vodou. S nádobou důkladně zatřeste, abyste z vejce setřásli skořápku. Tímto způsobem se ho při loupání nemusíte ani dotknout.

Zdroj: https://www.foodandwine.com/cooking-techniques/hack-peeling-hard-boiled-eggs-judy-gold
.

Doporučené články