Správné skladování udrží zeleninu i ovoce mnohem déle čerstvé. Na tyto kombinace zapomeňte

Ukázalo se, že skladovat v kuchyni ovoce a zeleninu je složitější, než si většina lidí myslí. Nedostatek znalostí o správném skladování potravin přispívá k jejich rychlejšímu dozrávání a zkracuje jejich čerstvost. Poradíme vám, jak různé druhy ovoce a zeleniny skladovat v kuchyni, aby vám vydržely dlouho a nemuseli jste je zbytečně vyhazovat.

Skladování ovoce a zeleniny

Jednotlivé druhy zeleniny a ovoce byste neměli skladovat společně. Je to způsobeno tím, že některé z nich uvolňují etylen. To je plyn, který urychluje proces zrání ovoce a zeleniny. Z tohoto důvodu byste určité druhy měli izolovat od ostatních, abyste prodloužili jejich čerstvost a trvanlivost. Etylen obsahují jablka, hrušky nebo broskve. Proto byste je neměli skladovat na jednom místě.

Doporučený článek:  Nadýmání po fazolích už nebude problém. Pomůže bobkový list nebo jiné koření

V blízkosti těchto druhů ovoce by se také neměla nacházet žádná zelenina. Plyn bude ovlivňovat také její čerstvost a urychlí čas, při kterém ji můžete naplno využít. Když si tento jednoduchý trik zapamatujete, získáte mnohem více ovoce a zeleniny k užitku. V opačném případě budete muset vše zpracovat velmi rychle, což není vždy možné.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak správně skladovat ovoce a zeleninu?

Existuje ale také pár dalších tipů, které vám hodně pomohou. Při skladování v lednici si pamatujte, že paprika a okurka, květák a brokolice, ale i mrkev s červenou řepou můžete klidně skladovat společně. Švestky můžete také nechat u rajčat, kukuřice nebo hrášku. Banány jsou zajímavé ovoce. Neměli byste je totiž nikdy nechávat ve společnosti žádného dalšího ovoce ani zeleniny.

Doporučený článek:  Skořice pomůže rostlinám lépe zakořenit a ochrání je před plísní

Brambory vždy skladujte v tmavé a chladné skříňce nebo ve sklepě. Stejné místo zvolte pro česnek a cibuli. Navíc tyto druhy zeleniny mají rády společnost ostatních, takže je klidně můžete skladovat společně. Jablka a třešně můžete dát také do chladu. Pokojová teplota je mnohem lepší pro hrušky nebo nektarinky, které potřebují více tepla. A vedle melounu neskladujte v lednici žádná jablka.

Zdroj: https://www.marthastewart.com/8296471/fruits-vegetables-never-store-together
.

Doporučené články