Zlatavá krusta a uvnitř šťavnatý kousek masa: dokonalé těstíčko na smažení nepotřebuje mnoho

Křupavá krusta na masu nebo rybách je důvodem, proč maso smažíme. Zvýrazňuje chuť pokrmu a dělá ho velmi křupavým. Připravit takové těsto nemusí být jednoduché, pokud nemáte spolehlivý recept. Nejdůležitější jsou poměry přísad, jako je mouka a strouhanka. Jak připravit vynikající těsto a jak ho správně usmažit? Důležitá je i teplota oleje a jeho množství v pánvi. Podívejme se, jaké chyby lidé dělají při smažení nejčastěji a jak si můžete připravit to nejlepší těsto.

Největší chyby při smažení

Jednou z nejčastějších chyb je smažení nedostatečně rozmraženého masa. Strouhanka se kvůli tomu špatně přilepí a spadne. Ujistěte se, že jsou filety dostatečně rozmrazené, vysušte je a potom obalte v těstíčku. Olej by také neměl být příliš studený ani horký. A maso v něm musí být ponořené do poloviny, aby se správně usmažilo. Na tohle všechno myslete při každém smažení. Zdá se, že je toho hodně, ale po několika smaženích to budete mít pod kůží a vše budete dělat automaticky.

Doporučený článek:  Kapr třikrát jinak: nejen smažený může být na jídelníčku po celý rok
Zdroj obrázku: Freepik

Recept na křupavé těstíčko

Na výrobu toho nejlepšího těsta na ryby a maso budete potřebovat talíř mouky, tři vejce, talíř kukuřičných vloček nebo strouhanky. Nakonec si připravte své oblíbené koření, jako je sůl, pepř a mletá paprika. Nic víc pro nejlepší krustu nepotřebujete. Přijde vám to stejné jako obvykle? Rozdíly jsou velmi malé, ale výsledek díky tomu bude úplně jiný. Maso uvnitř bude nádherně křehké a šťavnaté, zatímco krusta bude dokonale křupavá.

Samotný způsob obalování je velmi jednoduchý. Filety nakrájejte na tenčí kousky. Měly by mít asi jeden a půl centimetru na šířku. Z obou stran je posypte kořením a naklepejte. Potom maso obalte postupně v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance nebo kukuřičných lupíncích. Smažte filety na středním ohni, dokud nebudou dokonale zlaté a hotové. Filety podávejte s bramborami nebo salátem a vychutnejte si jejich jedinečnou chuť a křupavý obal.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/how-to-make-juicy-crispy-schnitzel-236405
.

Doporučené články