Káva podpoří zdraví jater. Nejvíce prospěšná je bez přidaného cukru a mléka

Pokud jste milovníky kávy, určitě víte, jaké zdravotní výhody přináší. Jestliže chcete ochránit i svá játra, musíte si kávu dávat pouze v jediné formě, která bude skutečně fungovat. Jak pít kávu, aby měla co nejvíce prospěchu pro vaše zdraví a játra fungovala dlouhodobě správně? Nejen káva, ale také čaj podpoří játra, pokud si tyto nápoje budete pravidelně dopřávat.

Pití kávy má mnoho prospěšných vlastností

V případě jater snižuje pití kávy riziko řady nemocí. Jednou z nich může být fibróza neboli zjizvení jater. Tento vážný problém se v posledních letech diagnostikuje čím dál častěji. Je to dané tím, že spousta lidí konzumuje nadbytek alkoholu, ale také jsme více ve stresu, který zajídáme nezdravými potravinami. Jak tedy pečovat o svá játra? Dopřávejte jim pravidelný detox.

Doporučený článek:  Začněte svůj den zdravě. Ovesná kaše dodá energii na celé dopoledne a prodlouží život

Jak pít kávu, aby byla co nejvíce prospěšná? Rozhodně by měla být bez mléka, smetany nebo přidaného cukru. Černá kvalitní káva zaručí, že vaše játra budou pracovat správně. Zbavit se pak můžete nejen fibrózy, ale také cirhózy, která je dalším stádiem onemocnění jater. Káva totiž reguluje hladinu jaterních enzymů a ty budou pořád ve stejné výši.

Zdroj obrázku: Freepik

Játra budou chráněná před rakovinou a dalšími nemocemi

Pití kávy má spoustu výhod, a to nejen pro játra. Pomáhá proti infekci v těle. Podle odborníků se také díky pití kávy můžete zbavit prvních příznaků rakoviny, zpomaluje se její rozvoj. Díky enzymům, které káva obsahuje, se zbavíte toxinů a dalších škodlivých látek nejen z jater, ale také dalších orgánů. Pracovat se jim pak bude mnohem lépe.

Doporučený článek:  Vejce jsou pokladem pro zdraví. V některých formách prospějí tělu více

Pokud si tedy budete pravidelně dávat kávu, a to hlavně černou, bez dalších přídavků mléka nebo cukru, uděláte pro své zdraví to nejlepší. Pravdou ale je, že spousta lidí černou kávu nemusí, protože je sice zdravá, ale velmi hořká. Právě díky dalším surovinám je pro některé lidi pitelná, ale je velká škoda, že už nemá takové účinky na zdraví.

Zdroj: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-features/coffee/, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25291138/, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4862107/, https://www.webmd.com/hepatitis/coffee-help-liver, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9916720/
.

Doporučené články