Vybrat dobrou bílou klobásu nemusí být sázka do loterie. Kvalitu prozradí několik znaků

Tradiční bílá klobása se podává hlavně o Velikonocích, ale vychutnat si ji můžete samozřejmě během celého roku. Pro mnoho lidí jde o nedílný doplněk pro kyselé polévky nebo bílý boršč, ale můžete ji podávat i na mnoho dalších způsobů. Podívejme se, jak vybrat dobrou bílou klobásu, která vás nezklame. Ne každý má čas na její výrobu, a proto je proces nákupu velmi důležitý.

Co byste měli vědět před nákupem?

Ve složení bílé klobásy by vždy mělo dominovat vepřové maso (plec, hrdlo nebo slanina). Někdo kombinuje vepřové maso s hovězím. Klíčová je také volba správného koření. V žádné klobáse by neměla chybět majoránka, česnek a černý pepř. Při výběru se proto vždy dívejte na složení. Z tohoto důvodu je ideální kupovat předbalenou klobásu, u které se můžete podívat na přesné složení.

Doporučený článek:  Zápach po rybách zmizí snadno z nádobí, rukou i trouby. Tyto triky může využít každý

Čím méně ingrediencí bude napsáno na etiketě, tím lépe. Jestli uvidíte v seznamu strojně oddělené maso, mnoho stabilizátorů, sójovou bílkovinu, regulátory kyselosti, zvýrazňovače chuti a konzervanty, nekupujte ji. Dobrá a čerstvá bílá klobása by měla obsahovat alespoň 90 procent masa a měla by mít relativně krátkou trvanlivost. Díky tomu budete vědět, že neobsahuje téměř žádnou chemii.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak se liší syrová a opařená klobása?

V obchodech obvykle najdete dva druhy tohoto produktu. Syrová klobása by měla být lehce hnědá. Bílá barva v tomto případě znamená hodně tuku, což není dobré. Pokud má růžový odstín, bude obsahovat hodně konzervační soli. Opařená klobása je předběžně tepelně upravena, což by vás mělo těšit. Bude mít šedou barvu a nesmí být ani příliš tvrdá, ani příliš měkká.

Doporučený článek:  Při vaření brambor se vyplatí dodržet správný postup

Připravte si lahodnou opařenou klobásu

Jestli jste koupili syrovou klobásu, musíte ji doma dobře připravit ke konzumaci. Dušení je ideální volbou, když nemáte čas na to, abyste u vaření stáli. Vaření, smažení nebo pečení zabere méně času, ale musíte se tomu více věnovat. Správná příprava je důležitá nejen kvůli chuti, ale také jde o způsob, jak se vyhnout nepříjemné otravě jídlem. Vždy se podívejte na obal, na kterém by měl být uveden správný postup na přípravu konkrétního produktu.

Zdroj: https://www.premiofoods.com/guide-to-buying-sausage-what-to-look-for-tips/
.

Doporučené články