Jediná ingredience dovede vývar k dokonalosti. Kdo ji vyzkouší, už nevaří polévku jinak

Vývar patří mezi oblíbené polévky, které jsou rychle a snadno hotové a můžete jimi ohromit i nečekanou návštěvu. V chladných dnech zahřeje a dodá spoustu vitaminů. Můžete do něj ale přidat jednu potravinu, která obohatí jeho chuť, a bude dokonalý. Proč by se mělo právě do vývaru přidávat rajče? Že jste o tom nikdy neslyšeli? Musíte to vyzkoušet.

Co je to vlastně vývar?

Bez vývaru pro některé neexistuje nedělní nebo sváteční oběd. Můžete si udělat slepičí, kuřecí nebo hovězí, mnoho lidí baví také zeleninový vývar. Maso se musí táhnout nejlépe několik hodin, aby chutnalo fantasticky a rozpadalo se. Do vývaru pak můžete přidat také různé druhy nudlí, játrové knedlíčky nebo další suroviny a zanechat tak vlastní stopu. Každý bude vařit vývar jinak, podle vlastního receptu.

Doporučený článek:  Základem bezkonkurenčního vývaru jsou kvalitní ingredience a dostatek času

Vývar je zdravým pokrmem, pokud je připravený z kvalitních surovin. Pak dodá spoustu vitaminů a dalších látek, které tělo ocení především v podzimních a zimních měsících. Zdravotní vlastnosti vývaru jsou dokonce potvrzené odborníky. Pomůže při bolesti v krku, ale také sníží záněty. Musíte si ho však dávat opravdu horký, protože jedině tak chutná nejlépe a hlavně pomůže.

Zdroj obrázku: Freepik

Jaká rajčata přidat do vývaru?

A proč se vyplatí přidat do vývaru rajčata? Do vařící polévky stačí jedno rozkrojit a vhodit. Polévka pak bude vypadat skvěle a navíc také bude báječně chutnat. Její struktura bude vylepšená, a tím pádem bude polévka krásná i na pohled, což hodně lidí ocení. Rajčata dokonce zajistí, že se vývar nebude zakalovat.

Doporučený článek:  Polévková dieta tělo pročistí, dodá důležité živiny a pomůže zhubnout

Jaká rajčata jsou vhodná do polévky? Vybírejte masitá a šťavnatá. V letní sezoně je můžete přidat kdykoliv, nezáleží na odrůdě. Rajčata se pak připravují společně s restovanou cibulí. Nezapomínejte na umytí rajčat, na druhou stranu je do vývaru nemusíte loupat. Nesmí se ale rozpadnout, v polévce je nechte asi 12 minut, pak vyndejte.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/article/how-to-upgrade-soup-broth/
.

Doporučené články