Dodejte rajčatové polévce ten správný šmak. Brusinky a speciální směs koření ji zcela promění

Tomatová polévka s rýží nebo těstovinami? Nebo snad podávaná jako omáčka s knedlíkem a masovými koulemi? Bez ohledu na to, jak je tato specialita podávána, ji můžeme ještě vylepšit jednou ingrediencí. Recept na rajčatovou polévku se v některých domácnostech předává z generace na generaci. Hledáte změnu a přemýšlíte, jestli polévka může být ještě lepší? Drobné úpravy v receptu jsou schopny hodně změnit. Seznamte se s našimi nápady na dobrou rajčatovou polévku či omáčku.

Jedna ingredience změní všechno

Znalci rajčatových pokrmů nikdy nevynechávají při vaření cukr. Ačkoli je spojen především s dezerty, ukázalo se, že je nepostradatelnou složkou také rajčatové polévky. Cukr je do této omáčky a polévky vhodný pro zjemnění kyselé chuti rajčat. Tentokrát však navrhujeme nahradit jej například březovým cukrem. Přidáním do rajčatové polévky zušlechtí její chuť a promění celek v lahodnou specialitu. Nemusíte se obávat, že bude sladká chuť v rozporu s jiným kořením a přísadami. Měl by být přidán do polévky v malých množstvích, ne více než dvě ploché polévkové lžíce na litr rajčat.

Doporučený článek:  Dýně je jako stvořená pro kulinářské umění. Každý druh nabízí jiné možnosti zpracování
Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste hrst sušených brusinek

Pokud jde o zdraví, brusinky jsou spojeny především s přírodním lékem na problémy s močovými cestami a jde o velmi bohatý zdroj vlákniny. Na druhé straně, z kulinářského hlediska, jsou považovány za vynikající doplněk sladkého. Mezitím brusinky v rajčatové polévce budou také skvěle fungovat jako přísada, která obohatí její chuť a rozbije kyselost rajčat. Jediné, co musíte udělat, je opláchnout sušené brusinky pod tekoucí vodou a dát hrst do hrnce na konci vaření rajčatové polévky. Členové domácnosti budou touto novinkou příjemně překvapeni.

Doporučený článek:  Šetřit vodou může každý. I malé změny každý den přispějí k úspoře a ušetří tisíce korun

Rajčatová polévka ideální na zimu

Když se venku začne ochlazovat, hledáme recepty na zahřátí. Rajčatová polévka obvykle není na vrcholu seznamu nejoblíbenějších receptů v této souvislosti. To však lze změnit velmi jednoduchým způsobem, že si sami připravíte aromatickou směs koření pro rajčatovou polévku. Jak to udělat?

Nastrouhejte kus čerstvého zázvoru na struhadle najemno a krátce smažte ve vyhřívané pánvi. Přidejte několik stroužků česneku. Nakonec přisypte špetku práškového chilli a černého pepře (nejlépe čerstvě mletého). Kombinujte tuto směs s rajčatovou polévkou. Získá hřejivý a mírně orientální charakter.

Zdroj: https://www.uscranberries.com/recipe/tomato-cream-soup-with-cranberry-pesto/
.

Doporučené články