Tomatová polévka s rýží nebo těstovinami? Nebo snad podávaná jako omáčka s knedlíkem a masovými koulemi? Bez ohledu na to, jak je tato specialita podávána, ji můžeme ještě vylepšit jednou ingrediencí. Recept na rajčatovou polévku se v některých domácnostech předává z generace na generaci. Hledáte změnu a přemýšlíte, jestli polévka může být ještě lepší? Drobné úpravy v receptu jsou schopny hodně změnit. Seznamte se s našimi nápady na dobrou rajčatovou polévku či omáčku.
Jedna ingredience změní všechno
Znalci rajčatových pokrmů nikdy nevynechávají při vaření cukr. Ačkoli je spojen především s dezerty, ukázalo se, že je nepostradatelnou složkou také rajčatové polévky. Cukr je do této omáčky a polévky vhodný pro zjemnění kyselé chuti rajčat. Tentokrát však navrhujeme nahradit jej například březovým cukrem. Přidáním do rajčatové polévky zušlechtí její chuť a promění celek v lahodnou specialitu. Nemusíte se obávat, že bude sladká chuť v rozporu s jiným kořením a přísadami. Měl by být přidán do polévky v malých množstvích, ne více než dvě ploché polévkové lžíce na litr rajčat.
Zkuste hrst sušených brusinek
Pokud jde o zdraví, brusinky jsou spojeny především s přírodním lékem na problémy s močovými cestami a jde o velmi bohatý zdroj vlákniny. Na druhé straně, z kulinářského hlediska, jsou považovány za vynikající doplněk sladkého. Mezitím brusinky v rajčatové polévce budou také skvěle fungovat jako přísada, která obohatí její chuť a rozbije kyselost rajčat. Jediné, co musíte udělat, je opláchnout sušené brusinky pod tekoucí vodou a dát hrst do hrnce na konci vaření rajčatové polévky. Členové domácnosti budou touto novinkou příjemně překvapeni.
Rajčatová polévka ideální na zimu
Když se venku začne ochlazovat, hledáme recepty na zahřátí. Rajčatová polévka obvykle není na vrcholu seznamu nejoblíbenějších receptů v této souvislosti. To však lze změnit velmi jednoduchým způsobem, že si sami připravíte aromatickou směs koření pro rajčatovou polévku. Jak to udělat?
Nastrouhejte kus čerstvého zázvoru na struhadle najemno a krátce smažte ve vyhřívané pánvi. Přidejte několik stroužků česneku. Nakonec přisypte špetku práškového chilli a černého pepře (nejlépe čerstvě mletého). Kombinujte tuto směs s rajčatovou polévkou. Získá hřejivý a mírně orientální charakter.
Zdroj: https://www.uscranberries.com/recipe/tomato-cream-soup-with-cranberry-pesto/