Chrusty jsou obdobou našich božích milostí. Proto se hodí tuto pochoutku připravit na Velikonoční pondělí a masopust. Mnozí lidé jedí chrusty pouze jednou do roka. Pokud přemýšlíte, jak se vyhnout problémům při přípravě těsta, stačí znát tento osvědčený recept a pár tipů. Můžete zkusit i netradiční chrusty s pivem.
Těsto je potřeba „tlouct“, aby bylo jemné a nadýchané
Tento dezert se spojuje s masopustem a mnoho lidí ho právě jí v tomto období. Proto je dobré znát recept, jak chrusty připravit. Od ostatních dezertů se chrusty liší vzhledem, který připomíná chutné mašličky. Velmi důležitou fází přípravy je „tlouknutí“ těsta. Díky tyčince a válečku bude těsto provzdušněné a následně krásně křupavé a nadýchané.
Recept na jedinečné pivní chrusty
Recept na pivní chrusty si oblíbí jak milovníci sladkostí, tak i piva. Jejich příprava je velmi jednoduchá a stačí pouze pár ingrediencí.
Potřebné ingredience:
- 2 hrnky pšeničné mouky,
- 4 žloutky,
- 2 lžíce cukru,
- 0,5 šálku světlého piva,
- 1 lžíce studeného másla.
Postup přípravy:
Nejdříve oddělte bílky od žloutků. Abyste bílky nevyhazovali, můžete udělat třeba domácí pusinky. Žloutky vyšlehejte s cukrem, aby byla směs hladká a nadýchaná. Směs přendejte do větší mísy a přidejte mouku s máslem. Pomalu přilévejte pivo a stále těsto míchejte. Po umíchání položte těsto na stůl a několik minut hněťte. Sem tam uhoďte do těsta, aby se v něm vytvořily vzduchové bubliny. Nakonec byste měli získat elastické těsto, které rozválejte a vykrojte obdélníky o velikosti několika centimetrů. Doprostřed obdélníku udělejte nožem zářez, kterým provléknete jeden konec těsta. Tím získáte charakteristický vzhled. Rozpalte pánev s olejem a postupně chrusty do oleje vkládejte. Po vytažení z oleje je nechte okapat na papírové utěrce.
Zdroj: https://www.everyday-delicious.com/faworki-recipe/