Olej najde využití v každé kuchyni. Není sice moc zdravý, ale bez něho řadu pokrmů prostě nepřipravíme. Olej může být základem různých marinád, je nezbytný na smažení, přidává se také do různých těst nebo ho naléváme na pánev před přípravou masa, aby se nepřipeklo. Také nelze zapomenout na to, že tuk je standardně nositelem chuti, a tak i když olej není zdravý, pomáhá tomu, že jídlo chutná.
Klasicky v lahvi
Když mluvíme o oleji, pak samozřejmě o tom rostlinném. A je jedno, zda jde o řepkový, slunečnicový, nebo třeba olivový. Standardně se dnes oleje prodávají v litrových lahvích s plastovým víčkem. Po odšroubování každého víčka je však součástí lahve ještě krytka. Ta zajistí, aby se obsah nikde nevylil. Před použitím je proto nutné tuto krytku, lépe řečeno zátku, odstranit. K tomu poslouží kroužek, který je součástí. Stačí do něj navléknout prst, rychleji trhnout a je to.
Vytrhněte zátku
Už samotné odtržení zátky může být pro někoho problém. Doslova může dojít k pohromě. Je třeba trocha cviku, protože k odstranění zátky je nutné vyvinout větší sílu. Zároveň ale musíte být opatrní, abyste příliš nepohnuli s lahví a olej vám nepotřísnil půl kuchyně. Jakmile budete mít zátku odstraněnou, nevyhazujte ji. Většina lidí sice otevře koš na plastový odpad a zátku z oleje do něj vhodí, ale je to chyba. Kromě utěsnění lahve z výroby má i jiné využití.
Nasaďte ji zpět
Jakmile je zátka z lahve oleje pryč, musíte udělat jediné – vrátit ji zpět. Ale opačně. Jako první zasuňte do hrdla lahve onen kroužek, který vám pomohl zátku vytrhnout. Nebojte se ho do ústí hrdla trochu více zatlačit. V tu chvíli máte hotovo. Když zkusíte olej nalít, zjistíte, jak vám tato vychytávka usnadnila život. Zátka od oleje totiž efektivně zmírní průtok hrdlem. Olej díky tomu můžete nalévat přesněji, budete s ním lépe šetřit a hlavně nehrozí, že při nadměrném naklonění lahve bude olej opravdu všude.
Zdroj: https://metro.co.uk/2021/02/23/woman-shows-pull-tag-hack-to-stop-oil-pouring-out-of-the-bottle-too-fast-14134142/