Báječné letní saláty s granátovým jablkem třikrát jinak

Hořkosladkokyselá chuť granátového jablka měla zlákat první ženu Evu k porušení božího přikázání. Pak s Adamem poznali rozdíly mezi mužem a ženou. A je to příhodné, toto ovoce totiž proslulo svým afrodiziakálním účinkem. Vedle toho plné vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek, a tak bychom je čas od času měli zařazovat do svého jídelníčku. Poradíme vám tři recepty na svěží letní saláty, které vám s tímto úkolem snadno a příjemně pomohou.

Salát s kuřetem, avokádem a granátovým jablkem

  • Polníček, rukola nebo jejich mix – 1 balení
  • velký pomeranč – 1 ks
  • vyloupané granátové jablko – 1 ks
  • grilovaná kuřecí prsíčka – 1 ks
  • zralé avokádo – 1 ks
  • konzervovaná kukuřice – 1 lžíce
  • jogurt – 1 lžíce
Doporučený článek:  Vrstvený zeleninový salát sbalený i na cesty

Listy omyjte pod proudem vody, osušte papírovými utěrkami a vyložte jimi hluboký talíř. Avokádo rozpulte, vyjměte ze slupky a nakrájejte dužninu na proužky. Pomeranč oloupejte a pokrájejte na kostky, vyjma dvou koleček, které nechte na ozdobu. Kuřecí prsíčka nakrájejte na kostky.

Všechny přísady vložte na salátové listy do talíře, zasypejte lžící kukuřice, polovinou semen granátového jablka a nakonec přidejte jednu polévkovou lžíci bílého jogurtu.

Salát s bulgurem, grilovaným hermelínem a granátovým jablkem

  • Bulgur – 0,5 hrnku
  • rukola – 1,5 hrnku
  • řapíkatý celer – 1 ks
  • vlašské ořechy – 1 hrst
  • semena granátového jablka – 0,5 hrnku
  • olivový olej – 3 lžíce
  • med – 3 lžíce
  • citronová šťáva – 4 lžíce
  • himalájská nebo mořská sůl – dle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř – dle chuti
  • grilovaný hermenlín – 1 ks
Doporučený článek:  Jediná chyba zkazí celý bramborový salát. Vyvážená chuť zmizí a už ho nic nezachrání

Bulgur zalijte v misce asi jedním hrnkem vroucí vody, přiklopte a nechte stát, dokud se všechna voda nevsákne. V troubě na 175 °C (případně na pánvi) opražte vlašské ořechy dozlatova a poté je rozdrťte na malé kousky. Bulgur smíchejte s rukolou, granátovým jablkem, pokrájeným řapíkatým celerem a praženými ořechy.

Na pánvi či grilu opečte hermelín z obou stran dozlatova. Smíchejte olivový olej, med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový sýr položte na míchaný salát a vše přelijte medovým dresingem.

Doporučený článek:  Odlehčený jídelníček pomůže lépe zvládnout horké letní dny

Jednoduchý salát s granátovým jablkem a ořechy

  • Ledový salát
  • polníček nebo rukola
  • granátové jablko
  • vlašské ořechy
  • olivový olej
  • balzamikový ocet
  • citronová šťáva

Ledový salát roztrhejte na menší kousky a smíchejte ho s rukolou a/nebo polníčkem. Vložte do misky, přidejte zrna z granátového jablka, nasekané vlašské ořechy a přelijte dresingem ze 4 lžic olivového oleje, dvou lžic balzamikového octa a jedné lžíce citronové šťávy.

Zdroj: https://cookieandkate.com/pomegranate-pear-green-salad-with-ginger-dressing/
.

Doporučené články