Avokádo může dozrát za jediný den. Stačí ho vložit do sáčku a počkat do rána

Avokádo je v dnešní době obrovský hit sociálních sítí. Ať už se jedná o avokádovou pomazánku, nebo jiné zdravé recepty. I když se avokádo může tvářit jako zelenina, jde o ovoce, které v sobě ukrývá spoustu tělu prospěšných živin. Co o avokádu moc lidí neví, je to, že plody, listy a semena avokáda se využívají na výrobu léků. Dříve se používalo jako afrodiziakum. Avokádo má i pozitivní účinky na naše tělo a mysl. Podporuje funkce mozku, zpevňuje kosti a působí proti únavě. Avokádo také může podporovat růst vlasů. Často se přidává i do různé kosmetiky. Najdeme ho například ve sprchových gelech, mýdlech a krémech.

Jak poznat zralé avokádo

Avokádo si můžeme vypěstovat i doma. Stačí nám pouze pecka z avokáda. Pěstování této rostliny trvá několik let. Pokud ale na avokádo máme chuť teď, není nic jednoduššího než zajít do obchodu. V obchodech je k dostání avokádo zelené nebo černé barvy. Zelená barva symbolizuje to, že avokádo ještě není zcela zralé. Černá naopak, že je ideální čas na zpracování avokáda do nejrůznějších pokrmů. Na internetu je obrovské množství receptů s avokádem. Dá se připravit buď slaná varianta, nebo sladká. Pokud koupíme zelené avokádo, musíme počkat, než dozraje, co ale dělat, pokud nemáme čas čekat? Můžeme si pomoci i sami, stačí nám k tomu pouze pár věcí.

Doporučený článek:  Pokud se trápíte s celulitidou, poradíme vám jak a čím se jí zbavit
Zdroj obrázku: Freepik

Rychlé dozrání avokáda díky jablku

Potřebujeme nezralé avokádo, jablko a sáček. Nejčastěji se používá papírový. Avokádo s jablkem vložíme přes noc do sáčku a pevně uzavřeme. Ráno na nás bude čekat zralé avokádo, které si již můžeme připravit do oblíbených jídel. Tento trik nemusíme používat jen na avokádo. Díky jablku rychleji dozraje banán, rajče nebo kukuřice. Jablko totiž uvolňuje zemní plyn a etylen, díky čemuž urychluje proces zrání.

Zdroj:https://www.mccormick.com/articles/eatingwell/the-best-and-worst-ways-to-ripen-an-avocado-quickl
.

Doporučené články