Palačinky z mikrovlnné trouby jsou hotové během pár minut. Ušetří čas i složité smažení

Palačinky jsou jedním z oblíbených jídel. Jedná se o jídlo, které zaujme sladkou i slanou chutí. Mnoho lidí však přemýšlí o tom, jak budou stát u sporáku a budou smažit palačinky, a to je odradí od přípravy. Na záchranu však přichází recept, kdy palačinky nemusíte smažit.

Náročné a jednoduché zároveň

Palačinky jsou populární jídlo a dospělí i děti je milují. Recept na těsto není komplikovaný a v kuchyni najdeme obvykle potřebné ingredience. Podávají se s náplní, uspokojí každého gurmána a ty připravené se sladkým džemem milují děti. Přesto se jedná jídlo, kvůli kterému musíme v kuchyni strávit spoustu času. Ne vždy na to ale máme chuť.

Doporučený článek:  Bramborové placky po židovsku. Typickou chuť a vůni jim dodá jedině správný tuk

Recept na palačinky z mikrovlnky může být skvělou alternativou. Je to mnohem jednodušší a rychlejší verze klasického jídla. Palačinky bez smažení z mikrovlnné trouby, i když se poněkud liší od původní verze, jsou velmi chutné a jejich příprava trvá doslova pár minut. Mohou se podávat okamžitě po vyjmutí z mikrovlnné trouby.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava palačinek

Na přípravu palačinek budete potřebovat mouku, vejce, mléko, prášek do pečiva, trochu soli a vody a jen několik minut. Přesněji potřebujete 100 g pšeničné mouky, 2 vejce, 60 ml mléka, vodu, 2 čajové lžičky prášku do pečiva, špetku soli. Začneme kombinací suchých přísad. Vložte mouku, prášek do pečiva a sůl do připravené misky a promíchejte. Potom přidejte mléko a vejce a promíchejte, aby se vytvořila hladká hmota (důležité je, aby v ní nebyly hrudky).

Doporučený článek:  Kondenzované mléko lze vyrobit doma. Stačí k němu tři ingredience a hodina času

Těsto by mělo mít konzistenci pro nalití, takže pokud je příliš husté, přidejte vodu. Na talíř nalijte rovnoměrnou vrstvu. Potom vložte do mikrovlnné trouby na 2–3 minuty a palačinky jsou hotové.

Zdroj: https://steamykitchen.com/122571-pancakes-in-the-microwave.html
.

Doporučené články