Že je veganská majonéza drahá? Takto snadno si ji vyrobíte doma!

Veganská majonéza je skvělým řešením pro všechny, kdo milují tuto omáčku, ale nejí živočišné produkty. Skvělou zprávou je, že si ji můžete vyrobit sami doma. Není to vůbec složité a zabere vám to jen pár minut. Stačí nakoupit potřebné ingredience a pustit se do práce.

Co je veganská majonéza

Jde o doplněk, který se nejčastěji využívá do jídel a salátů. V tomto případě se ale vyrábí bez použití vajec a mléka. Chutí se příliš neliší od klasické majonézy, která je běžně dostupná v obchodech. Veganská verze majonézy je vhodná především pro alergiky a lidi na dietě.

Výhody veganské majonézy

Veganská majonéza je méně kalorická a má lepší složení než tradiční majonéza. Jelikož obsahuje také olivový olej, může se pochlubit tím, že je skvělým zdrojem nenasycených mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na fungování lidského těla.

Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience

Na přípravu budete potřebovat:

  • 200 ml sójového mléka
  • 550 ml rostlinného oleje
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 vrchovaté lžíce hořčice
  • 5 lžic octa
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce agávového sirupu
  • 1/3 lžičky mletého černého pepře

Jak postupovat?

Do vysoké misky nalijte mléko, přidejte ocet, pepř, cukr, sůl, agávový sirup a hořčici a dvě minuty míchejte šlehačem na nejvyšší obrátky. Je třeba směs skutečně celou dobu a řádně míchat, aby se všechny ingredience dokonale spojily. Přidejte zvolený rostlinný olej a olivový olej a znovu promíchejte, dokud celá směs dostatečně nezhoustne. Na závěr dochuťte kořením dle své chuti. Pokud je majonéza příliš hustá, přidejte 1/4 šálku horké vody, a pokud je konzistence majonézy příliš řídká, nebojte se přidat ještě další dvě lžíce oleje.

Hotovou veganskou majonézu dejte do menších sklenic a uložte do lednice. Spotřebujte přibližně do týdne, aby se nezačala kazit. Chutná skvěle s masem i jako zálivka do salátu.

Zdroj: https://www.theendlessmeal.com/how-to-make-homemade-mayonnaise/
.

Doporučené články