Zbavit kapra kostí je možné jednoduchou metodou. Stačí ho potřít citronovou šťávou

Někteří lidé si bez této ryby nedokážou představit vánoční večeři, jiní ji odmítají jíst, protože má příliš mnoho kostí. Mluvíme zde samozřejmě o kaprovi, který je v mnoha domácnostech nepostradatelnou součástí štědrovečerní hostiny a zároveň hlavní hvězdou večera.

Citronová šťáva dokáže zázraky

Nejčastěji se kapr připravuje jako smažený a pečený, ale skvěle chutná i v netradičním želé. Kapr je bohužel jednou z těch ryb, které mají spoustu kostí, což velmi často odrazuje od jeho konzumace. Abyste si mohli kapra vychutnat, stačí znát tento trik, který vás dokáže kapřích kostí zbavit. Tajný trik, jak se zbavit kapřích kostí, spočívá v použití citronové šťávy. Je důležité začít připravovat kapra několik hodin před konzumací, aby měla citronová šťáva dostatek času kosti změkčit.

Doporučený článek:  Nečekaný lék z kuchyně: jedlá soda pomůže od otoků a zharmonizuje organismus
Zdroj obrázku: Freepik

Jak udělat z kapra filety

Na filetování kapra použijte pružný, ale velmi ostrý nůž. Druhým důležitým prvkem je příprava pracoviště. Na pracovní desku položte utěrku a na ni prkénko, na kterém budete rybu zpracovávat. Utěrka zabrání pohybu desky, což vám nepochybně usnadní práci. Položte rybu tak, aby byla otočena hřbetem k vám. Nejprve kapra zbavte ploutví, aby vám nepřekážely při následném zpracování ryby. Potom udělejte řez na žaberním oblouku do hloubky páteře. Pomalým, ale rovnoměrným pohybem posouvejte nůž směrem k ocasu a snažte se s ním pracovat ve stejné hloubce. Tím se oddělí maso ryby od páteře.

Doporučený článek:  Vložte si na noc cibuli do ponožky a ráno zažijete velké překvapení

Otočte kapra na druhou stranu. Tak se změní směr jeho hlavy, ale i nadále zachovejte polohu hřbetu k vám. Potom zopakujte řez na zbytku ryby. Z filetů odstraňte největší a nejtlustší kosti a očistěte je od zbytků krve. Filety z kapra položte na prkénko kůží dolů a svisle je nařízněte, abyste získali milimetrové proužky. Kůže ryby by měla zůstat neporušená. Potom rybí maso důkladně potřete citronovou šťávou, položte do pekáče a dejte přes noc do lednice. Citronová šťáva změkčí rybí kosti a navíc poskytne vynikající základ pro její následné marinování.

Zdroj: https://pamelasalzman.com/whole-roasted-branzino/
.

Doporučené články