Mnoho lidí dává nádobí a různé kuchyňské doplňky do zásuvky pod troubu. Účel tohoto místa je však poněkud jiný. Tato zásuvka není bez důvodu, výrobci těchto zařízení umístili zásuvku na toto místo schválně. V dnešním článku vám odhalíme její tajemství.
Tajemná zásuvka
Většina lidí ukládá do této zásuvky plechy a formy na pečení. V některých domácnostech je to ideální místo také pro příbory a talíře. Nedostatek prostoru v kuchyňských skříních nás nutí hledat jiná řešení a místa, kam uložit různé kuchyňské pomůcky. Najdou se dokonce i tací, kteří o existenci této zásuvky ani nevědí.
Myslí, že jsou to jen dvířka, která k ničemu neslouží. Přitom má tento prostor praktický účel. Trouba během pečení vydává teplo i směrem dolů, takže jídlo uložené v této zásuvce zůstane déle teplé. Původně se do této zásuvky ukládalo jídlo, aby nevychladlo.
Čištění zásuvky
Potraviny musí být skladovány ve sterilních podmínkách. Nezapomeňte tedy na pravidelné čištění zásuvky pod troubou. Nepoužívejte silné detergenty, vystačíte si jen s jedlou sodou a teplou vodou. Zásuvky vyjměte a vyprázdněte a zbylé jídlo sesbírejte navlhčeným hadříkem. Nalijte teplou vodu do misky a přidejte dvě polévkové lžíce jedlé sody.
Měkkou houbu navlhčete v roztoku a vyždímejte. Celou zásuvku důkladně umyjte. Zbytek čisticího prostředku otřete navlhčeným hadříkem a zásuvku vytřete suchou papírovou utěrkou. Dejte jej na místo a použijte pro skladování čerstvých jídel. Dávejte si však pozor, abyste zde jídlo náhodou nezapomněli. Zapomenuté jídlo může velmi snadno zplesnivět. Následné čištění by mohlo být velmi nepříjemné.
Zdroj: https://www.bobvila.com/articles/drawer-under-oven/