Vařit na indukci je radost. Ušetří drahocenný čas i peníze a v bezpečnosti je bezkonkurenční

Indukční sporáky jsou v současnosti velmi oblíbené a přechází na ně mnoho lidí, jakmile se rozhodnou pro rekonstrukci kuchyně nebo se jim starý sporák rozbije. Dokonce i lidé, kteří byli zvyklí na plyn, si je velmi pochvalují. Díky indukční varné desce totiž ušetříte v kuchyni čas, budete mít jídlo na talíři mnohem rychleji a ještě vám ušetří náklady na energie. Jak je to všechno možné?

Vybírejte správné nádobí a užijte si výhody

V první řadě musíte pro desku vybrat dobré nádobí. Potřebovat budete hrnce z feromagnetické oceli, která povrch nepoškodí. Na smaltové, keramické nebo nerezové hrnce bez speciální úpravy zapomeňte. Jakmile je budete mít, můžete se užít rychlého vaření. Až 95 procent tepla jde přímo do jídla a deska se automaticky vypne, jakmile z ní sundáte hrnec. Díky tomu ušetříte čas i peníze.

Obrovskou výhodou indukční varné desky je také snadná údržba. Stačí, když při vaření hadříkem otřete nečistoty, kapky apod. Ostatní plotýnky budou i během vaření studené, takže se nespálíte. Horká bude jen ta, na které vaříte v danou chvíli. Indukční deska také umožňuje přesnější nastavení teploty nebo automatické programy pro vaření určitých pokrmů.

Zdroj obrázku: Freepik

Zvolit nejlepší indukční varnou desku není složité

Při výběru nové indukční varné desky myslete na velikost, kterou potřebujete. Koupit si můžete klasickou se 4 plotýnkami, ale existuje také rozšířená verze se 6 zónami. Myslete také na design, bezpečnost (dětskou pojistku), rychlé vaření, automatické programy nebo časovač. Vše možná nebudete potřebovat při vaření každý den, ale tyto funkce se vám zajisté budou hodit.

Co dělat, když se deska poškodí nebo praskne?

Stejně jako na jiných spotřebičích se mohou na desce objevit škrábance. Drobné vady odstraníte teplou vodou a lihem. Pro hlubší budete potřebovat pastu na skleněné povrchy. Nezapomínejte na správnou údržbu a jistě s tím nebudete mít problém. V případě prasknutí zavolejte servis a ihned ji přestaňte používat. Nikdy ji neopravujte svépomocí, protože zde hrozí rána elektrickým proudem.

Zdroj: https://jla.com/blog/catering/benefits-induction-hob-cooking/
.

Doporučené články