Vařit brambory v osolené vodě je fádní. Zkuste přidat něco navíc, brambory budou delikátní

Brambory jsou častou přísadou v našich jídlech, a tím pádem i častou položkou na našich talířích. Skvěle se hodí k mnoha jídlům a navíc jsou chutné a výživné. Obvykle se připravují vařením v osolené vodě, ale ukazuje se, že kromě soli lze použít i jiné ingredience.

Brambory a takzvané vykrmování

I když často saháme po bramborách, kdysi byly brambory zatracované. Hlavním důvodem bylo přesvědčení, že jsou výkrmové a negativně dokážou ovlivnit naši postavu. Brambory však mají nízký obsah kalorií. Ve 100 gramech najdeme přibližně jen 70 kalorií. Samozřejmě že všeho moc škodí, a kdybychom brambory jedli každý den ve větším množství a ještě k tomu nesprávně připravené, například ve velkém množství tuku, mohlo by to naši váhu ovlivnit.

Doporučený článek:  Rododendrony lze hnojit přípravkem z banánové slupky nebo kávovou sedlinou

Kromě toho stojí však za to zdůraznit, že brambory obsahují mnoho vitamínů a živin a mohou se pochlubit i velkým množstvím vlákniny. V bramborách můžete najít také minerály, jako jsou vápník, draslík, železo, hořčík, fluor, mangan, jód a síra. Z vitamínů jsou brambory bohaté na vitamíny A, B1, B2, B6, D, E, H, K a PP.

Zdroj obrázku: Freepik

Co se vyplatí přidat do vody k bramborám?

Brambory se obvykle vaří v osolené vodě. Stojí ovšem za to mírně upravit tento zvyk, abyste si mohli vychutnat ještě lepší chuť. Můžete přidat například citrónovou šťávu. Díky ní získají čerstvou chuť a nerozpadnou se a ani neztmavnou. V tomto případě se však bavíme o bramborách, které se vaří bez slupky. Ta by mohla zabránit proniknutí citrónové šťávy do brambor.

Doporučený článek:  Bramborový salát vydrží déle čerstvý díky uskladnění v lednici, vložit lze i do mrazáku

Kromě toho stojí za to přidat oblíbené koření nebo jinou zeleninu. Mnoho lidí doporučuje černý pepř, pískavici řecké seno, kmín nebo bobkový list. Paprika, mrkev a petržel budou také fungovat skvěle. Brambory se tedy vaří ve vývaru a stanou se ještě aromatičtějšími. Díky této metodě budou chutnat skvěle a jídlo, se kterým je budeme podávat, získá výraznější chuť.

Zdroj: https://www.acouplecooks.com/boiled-potatoes/
.

Doporučené články