Sytá a vydatná večeře může být hotová během chviličky. Tyto tři recepty potěší celou rodinu

Pokud každý den přemýšlíte, co připravit k večeři, můžou se vám hodit tyto ověřené recepty, které potěší chuťové buňky celé rodiny.

Kuřecí placičky

K této večeři můžete jako přílohu zvolit brambory nebo těstovinový salát.

Potřebné ingredience:

  • dvojitá kuřecí prsa,
  • 1/2 svazku petrželky,
  • 1 žlutá paprika,
  • 1 červená paprika,
  • 5 hub,
  • 5 vajec,
  • 2 stroužky česneku,
  • 150 g sýra,
  • 1 cibule,
  • 4 lžíce bramborového škrobu,
  • 2 lžíce majonézy,
  • sůl a pepř,
  • sladká nebo pálivá paprika,
  • kurkuma, tymián, oregano, bazalka.

Způsob přípravy:

Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak nakrájejte i papriku, žampiony a cibuli. Česnek prolisujte a nasekejte petržel. Poté nastrouhejte sýr a dejte všechny ingredience do jedné mísy. Do mísy přidejte i vejce, bramborový škrob, majonézu, bylinky a koření. Všechno důkladně promíchejte. Z hotové hmoty vytvořte malé placičky. Na pánvi rozehřejte olej a začněte placičky vkládat na pánev. Jakmile placičky zhnědnou z obou stran, máte hotovo.

Doporučený článek:  Bramborové slupky lze upéct jako lupínky, hodí se také do vývaru
Zdroj obrázku: Freepik

Těstoviny s tuňákem a rajčaty

Těstoviny jsou rychlou volbou pro přípravu večeře.

Ingredience:

  • špagety,
  • plechovka tuňáka,
  • sklenice rajčatové passaty,
  • česnek,
  • sůl,
  • pepř,
  • olej,
  • dle chuti olivy nebo kapary,
  • čerstvá bazalka.

Způsob přípravy:

Špagety uvařte dle návodu uvedeném na obalu. Ve druhém hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte passatu, koření a prolisovaný česnek. Jakmile začne omáčka bublat, přidejte tuňáka. Po uvaření vše smíchejte s těstovinami a podávejte.

Plněné kuře

Tímto pokrmem překvapíte celou rodinu.

Ingredience na přípravu:

  • 1 velké vařené kuře,
  • 20 gramů hřibů a žampionů,
  • 1 mrkev,
  • 1 malá červená paprika,
  • 1 velká cibule,
  • 8 malých vajec,
  • 2 lžíce hořčice,
  • sůl a pepř,
  • 2 lžíce zakysané smetany,
  • 1 lžička mleté ​​sladké papriky,
  • olej na smažení.
Doporučený článek:  Káva ze žaludů překvapí netradiční chutí i účinky. Doma si ji může připravit každý

Postup přípravy:

Kuře omyjte a rozřízněte ho podél páteře. Odstraňte droby tak, aby nedošlo k poškození kůže. Odřízněte maso a namelte ho nahrubo na mlýnku. Potom uvařte vejce natvrdo a následně oloupejte. Oškrábejte mrkev, očistěte papriku a oloupejte cibuli. Zeleninu nakrájejte nadrobno. Dále očistěte houby a nakrájejte je na plátky. Houby osmažte 5 minut na oleji společně s cibulí. Po uplynutí doby přihoďte zbytek zeleniny a duste zhruba 5 minut. Potom nechte směs vychladnout. Maso smíchejte se směsí z pánve a přidejte hořčici. Do téměř hotové nádivky přidejte uvařená vejce, sůl a pepř. Naplňte kuře nádivkou a následně ho potřete zakysanou smetanou společně se sladkou paprikou. Kuře pečte 75 minut na 190 stupňů Celsia.

Zdroj: https://www.newworld.co.nz/recipes/quick-and-easy-dinners
.

Doporučené články