Stačí jedna chyba a boršč ztratí červenou barvu. Oblíbenou polévku zachrání ovoce

Tradiční červený boršč je jedním z oblíbených pokrmů. Boršč pochází z Ukrajiny, ale je rozšířen do většiny států východní Evropy. V některých domácnostech se podává i na štědrovečerní večeři. Přestože se tato polévka může zdát jednoduchá na přípravu, stojí za to si uvědomit, že tato specifická polévka má jedinečnou chuť i vzhled. Bohužel se mnoho lidí při vaření boršče dopouští zásadní chyby, která má za následek ztrátu správné červené barvy boršče. Boršč je čím dál více oblíbený, a proto se vyplatí vědět, jak správně tuto polévku připravit. Je potřeba vynaložit větší úsilí, aby polévka vypadala co nejlépe. Pokud nemáte s přípravou boršče mnoho zkušeností, měli byste věnovat pozornost určitému aspektu, který může rozhodnout o tom, aby byl boršč skutečně červený tak, jak má být.

Kvalitní suroviny jsou základ

Chuť červeného boršče závisí na kvalitě surovin, které jsou použity k přípravě polévky. Pokud si chcete vychutnat vynikající chuť polévky, musíte dbát na to, aby produkty, které používáte, byly čerstvé. Základem skvělé chuti této polévky je kvalitní řepný kvásek. Ten tvoří celkový základ polévky. Další důležitá přísada je koření, aromatický pepř, majoránka a česnek.

Doporučený článek:  Jablek jsou plné pulty obchodů. Jen některá ale potěší chuťové pohárky i naše zdraví
Zdroj obrázku: Freepik

Správné vaření červeného boršče

Při přípravě červeného boršče byste měli myslet na správnou techniku vaření. Nejčastější chybou je, že polévka zůstává na sporáku příliš dlouho, kvůli čemuž ztrácí svou chuť a vzhled. Pokud vaříte boršč příliš dlouho, může to způsobit, že zhořkne a místo krásné červené barvy vybledne. Červený boršč byste měli vařit na mírném ohni zhruba hodinu a půl. Je nutné vařit polévku tak dlouho, dokud zelenina v hrnci nezměkne. Pokud vám barva polévky nevyhovuje, můžete do ní přidat trošku citronové šťávy. Díky citrónové šťávě bude mít boršč intenzivně červenou barvu.

Zdroj: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2011/apr/07/how-to-cook-perfect-borscht
.

Doporučené články