Rychlovarná konvice může vypadat během chvíle znovu jako nová. Na domácí prostředky je vždycky spolehnutí

Čištění konvice může být velmi jednoduchý proces, pokud budete vědět, jak na to. Zabráníte tím usazování vodního kamene. Tento sediment se v konvici tvoří kvůli vodě, která v ní zůstává. Po každém použití byste přebytečnou vodu měli vylít a konvici pak čistit alespoň jednou týdně. Použít k tomu můžete domácí prostředky, které jsou levné, dostupné a hlavně účinné.

Jaké prostředky se hodí na čištění konvice?

V obchodech můžete koupit prostředky, které jsou určené přímo na vodní kámen a čištění podobných přístrojů. Většinou ale nefungují tak, jak bychom si přáli. Vyplatí se sáhnout po domácích metodách, které jsou snadno dostupné, levné a účinné. Navíc je můžete použít kdykoliv a nemusíte se spoléhat na obchod.

Doporučený článek:  Sáčky na zip pomohou se zavlažováním rostlin a usnadní vaření

Kvalita vody bude hodně ovlivňovat, jak budou vypadat zařízení, se kterými v kuchyni pracujete. V případě tvrdé vody se vodní kámen bude objevovat mnohem častěji, takže i čištění by mělo probíhat vícekrát. Jak docílit dokonale čisté konvice? Můžete vyzkoušet například kyselinu citronovou nebo citronovou šťávu. Je to velmi jednoduché. Celý sáček dejte do konvice, zalijte vodou a dejte vařit. Směs nechte působit asi hodinu, vylijte vodu a vypláchněte konvici.

Zdroj obrázku: Freepik

Poslouží jedlá soda i slupky z brambor

Kromě kyseliny můžete použít také jedlou sodu, která je výborným pomocníkem v celé domácnosti. Důkladně odstraní vodní kámen a poradí si také s dalšími usazeninami. Navíc je velmi levná a použití zabere jen chvilku. Do konvice dejte tři lžíce sody, nechte 15 minut stát a poté vypláchněte konvici vodou. Dejte si ale pozor, abyste vodu v konvici neuvařili a nepoužili, protože nebude dobrá. Poradit si s vodním kamenem můžete i pomocí octa. Ten dezinfikuje a navíc vyžere všechnu nečistotu.

Doporučený článek:  Dobře uložené těsto na pizzu vydrží čerstvé až tři dny

Kromě toho poslouží i bramborové slupky. Že je neustále vyhazujete? Od teď už to dělat nebudete. Obsahují totiž škrob, který si rychle poradí s nečistotami i vodním kamenem. Dejte je do konvice, zalijte vodou a přiveďte k varu. Jestli je to potřeba, proces opakujte. Nakonec konvici vypláchněte, nechte oschnout a máte hotovo!

Zdroj: https://www.insider.com/guides/kitchen/how-to-clean-an-electric-kettle
.

Doporučené články