Nepovedlo se vám jídlo, které jste chystali pro svou rodinu? Žádný strach. Až uvidíte žebříček nejhorších světových jídel, zjistíte, že váš zkažený pokrm byl ještě delikatesou. Těžko říct, zda se níže popsaná jídla nepovedla jejich tvůrcům, nebo má někdo tak bizarní chutě, že je vyhledává. Toto však dá do pusy jen málokdo.
Balut
Pod nevinným pojmem balut se skrývá jídlo, které byste si objednávat rozhodně neměli. V Asii, především v té jižní, se ale jedná o celkem vyhledávanou delikatesu. A o co jde? Jedná se o kuřecí, popřípadě kachní embryo. Takové vajíčko prostě na svém stole nechcete.
Casu marzu
Pokud zavítáte na Sardinii a necháte se zde pohostit místními obyvateli, dobře poslouchejte, co vám nabízejí nebo servírují. Jestliže to bude sýr nesoucí označení casu marzu, buďte raději na pozoru. Jedná se o druh sýra, který se nechává zrát v podstatě až do doby, kdy se v něm začnou objevovat první larvy.
Býčí žlázy
Kam vyrazit za touto „pochoutkou“? Rozhodně ne nijak daleko, jelikož býčí žlázy se dají poměrně snadno sehnat i v tuzemských hospodách. Pro neznalé je třeba uvést, že za nevinným názvem se skrývají býčí varlata. Už toto samo o sobě moc chutě k jídlu nevyvolá. Přesto jsou ale lidé, kteří na pokrm nedají dopustit.
Haggis
Ve Skotsku si můžete dát řadu zajímavých nápojů i jídel. Národní delikatesou je zde takzvaný haggis. Podle názvu jen těžko identifikujete, že se jedná o plněný telecí žaludek. A co je v něm? Primárně vnitřnosti, jako jsou játra, srdce a plíce. Vše se několik hodin vaří a poté servíruje.
Surströmming
Název tohoto jídla možná ani nevyslovíte. A to je dobře. Pokud byste si ho někde koupili, uděláte velkou chybu. Jde o konzervované ryby, které jsou ve výrazném stádiu rozkladu. A to se podepíše především na jejich vůni, která je rozhodně jen pro ty nejotrlejší jedince. Když už něco ze Švédska, tak radši známý nábytek nebo osvědčené masové kuličky.
Zdroj: https://disgustingfoodmuseum.com/most-disgusting-foods-in-the-world/