Bílá klobása nikdy neurazí, při dobré přípravě se z ní stane i dokonalý sváteční oběd

Bílá klobása je oblíbeným pokrmem nejen na Velikonoce. Dnes se naučíte, jak klobásu připravit takovým způsobem, aby vám nikdy nepraskla a mohli jste si vychutnat její úžasnou chuť. Díky tomu bude na talíři vypadat nádherně a menu bude dokonalé.

Odkud pochází toto úžasné jídlo?

Podle dostupných informací pochází bílá klobása z Německa. Historka praví, že s ní v roce 1857 přišel hostinský, který neměl dostatečné množství ovčích vnitřností a použil místo nich hovězí maso. Navíc se rozhodl, že klobásu nebude péct, jak je zvykem, ale uvařil ji a jeho hosté byli nadšení novou chutí, kterou hostinský objevil. Recept se stal velmi rychle populární a postupně se rozšířil po celé Evropě, přičemž každý národ ji připravuje trochu jinak.

Doporučený článek:  Perlivá voda a jedlá soda dodají palačinkám nadýchanost a jemnost
Zdroj obrázku: Freepik

Jak uvařit bílou klobásu?

Bílá klobása by se vždy měla vařit v hrnci bez pokličky na mírném ohni. Proces je velmi jednoduchý. Nenechte vodu prudce vařit, protože v opačném případě vám střívko zaručeně praskne a nebudete mít šanci si vychutnat krásnou a lahodnou klobásu. Na pár místech byste ji také měli propíchnout párátkem. Tyto otvory budou fungovat jako ventil, díky kterému se snadno uvolní tlak šťávy a tuku, které se běžně hromadí uvnitř během vaření.

Doporučený článek:  Vodní kámen jednou dostihne každou konvici. Naštěstí existuje extrémně rychlý způsob, jak se ho zbavit

Jakmile se voda začne vařit, neměli byste překročit 20–30 minut. Ptáte se, jak poznáte, že je klobása hotová? Asi po půl hodině ji propíchněte vidličkou. Jestli to půjde snadno a bez odporu, můžete ji klidně vytáhnout z vody a servírovat. A jestli chcete dosáhnout ještě lepší chuti, vložte do vody pár bobkových listů, malé množství majoránky, stroužek česneku a špetku soli. Díky těmto jednoduchým tipům bude klobása vždy chutnat skvěle a nikdy vám nepraskne. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: https://honest-food.net/weisswurst-sausages-recipe/
.

Doporučené články