Květák smažený v palačinkovém těstíčku je to pravé pro letní večeři

Sezóna květáku je v plném proudu, a proto byste si tuto zeleninu měli nejvíce vychutnat právě teď. Jestli už vás nudí pečený květák, mozeček nebo se nechcete neustále obalovat s květákovými řízky, měli byste vyzkoušet tento jednoduchý recept. Květák bude nejen vynikající, ale také sytější. Palačinkové těstíčko vám poskytne skvělou příležitost, jak oživit chuť oblíbené zeleniny.

Nápad na vynikající večeři

Květák je jedním z druhů zeleniny, který je nejlepší v létě. V obchodě ho ale samozřejmě najdete během celého roku. Milují ho dospělí i děti, když se správně připraví. Jestli si chcete vychutnat zeleninu v trochu jiné verzi, zkuste recept na jednoduché a výborné jídlo. Květák v těstíčku připravíte během chvilky a bude zaručeně chutnat celé rodině.

Doporučený článek:  Citrón osvěží listy salátu, vyčistí prkénko a předejde blednutí zeleniny během vaření

Co budete potřebovat?

Na výrobu tohoto jedinečného receptu potřebujete jen květák a pár základních surovin, které máte neustále doma. Připravte si 1 květák, 2 vejce, 1/2 sklenice mléka, 1/2 hrnku pšeničné mouky, 1/3 lžičky prášku do pečiva, sůl a pepř podle chuti. A nezapomeňte samozřejmě na olej na smažení. Stejně jako klasické řízky z květáku se totiž i tento pokrm smaží na pánvi.

Zdroj obrázku: Freepik

Způsob přípravy

V první řadě si musíte připravit samotný květák. Rozdělte ho na růžičky a potom je uvařte v osolené vodě do měkka. Potrvá to asi 7 minut. V míse smíchejte vejce, mouku, mléko, prášek do pečiva, sůl a pepř. Všechno důkladně promíchejte, dokud nezískáte nádherně hladké a homogenní těsto. Na pánvi si zahřejte dostatečné množství oleje (jako na řízky).

Doporučený článek:  Vůně borůvek vrátí zpátky do horkého léta. Oblíbené bobule si můžeme vychutnat po celou zimu

Každou růžičku květáku namočte do palačinkového těsta a ihned vložte do rozpáleného oleje. Každý kousek musíte osmažit z obou stran, dokud nebude těstíčko dokonale zlaté. Usmažené růžičky vyskládejte na plech vyložený papírovými utěrkami nebo ubrousky. Díky tomu se zbavíte přebytečného tuku a jídlo bude mnohem lehčí a méně mastné. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipes/2436/fruits-and-vegetables/vegetables/cauliflower/
.

Doporučené články