Obyčejná kulička z alobalu pomůže ušetřit peníze. Mějte ji vždy nachystanou u kuchyňského dřezu

Hliníková fólie je nedílnou součástí snad každého domova. Alobal většinou používáme, když chceme uchovat potraviny déle čerstvé nebo si chceme vzít do práce sendvič nebo řízky na cestu. V domácnosti ho ale můžete použít i jiným způsobem. Málokdo ví, že může kulička z alobalu ušetřit peníze. Nechte si ji u dřezu a uvidíte, že se vám bude hodit!

Alobal při pečení nepoužívejte

Mnoho lidí využívá hliníkovou fólii při pečení masa nebo jiných pokrmů v troubě. Odborníci varují, že to není dobrý nápad. Mnohem lepší bude, když budete používat pečicí papír. Alobal může negativně ovlivnit lidské zdraví. Neměli byste ho proto vkládat do teplé trouby. Při vysokých teplotách může po konzumaci jídla podpořit vznik nemocí, jako je Alzheimerova choroba.

Hodně lidí si myslí, že používání alobalu je obecně bezpečné. V případě pokrmů o pokojové teplotě nebo v lednici se nemusíte o své zdraví příliš obávat. Při tepelné úpravě je ale všechno jinak. Vysoké teploty způsobí, že se z alobalu začnou uvolňovat škodlivé toxiny, které se potom dostanou do organismu spolu s pokrmy.

Zdroj obrázku: Freepik

Kuchyňský dřez bude díky alobalu vždy dokonale čistý

Velmi dobrým způsobem, jak můžete alobal v kuchyni využít, je čištění kuchyňského dřezu. Ukázalo se, že toto místo je pro kuličku z alobalu naprosto ideální. Nejen že můžete vyčistit samotný dřez, ale také zaschlé nečistoty z pánví a hrnců. Prakticky můžete hliníkovou fólii využít místo drátěnky. Velkou výhodou alobalu je, že je levný a zaručeně vám nádobí nepoškrábe.

Hliníková fólie vám ale také pomůže k tomu, abyste neměli ucpaný odtok. Jestli se chcete zbavit mastnoty, měli byste dřez vyložit alobalem a potom do něj vypustit přebytečný olej. Počkejte pár minut a tuk ztuhne. Potom můžete vyndat tuk společně s alobalem a vyhodit vše do koše, aniž by vám mastnota poškodila odtok ve dřezu.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/article/aluminum-foil-cleaning/
.

Doporučené články