Nejoblíbenější způsob balení potravin je skrytá hrozba. Způsobit může problémy s kostmi i Alzheimerovu chorobu

Hliníková fólie je v kuchyni běžně používaná. Proto se nachází skoro v každé domácnosti. Hodí se například při pečení masa nebo zeleniny. Existuje však mnohem větší škála použití. Spousta lidí ji využívá například při balení potravin. To ale není zrovna nejzdravější způsob.

Využití fólie

Hliníková fólie našla v našich domácnostech mnoho využití. Bezpochyby je obtížné se bez ní obejít. Je potřebná při přípravě jídel v troubě a funguje dobře při pečení masa, ryb a zeleniny. Kromě toho můžeme potraviny skladovat v chladničce a ujistit se, že jídlo nenasákne vůni jiných výrobků. Při použití alobalu je třeba mít na paměti, že fólie má dvě strany, a to lesklou a matnou.

Doporučený článek:  Hrnek kakaa dokáže s tělem pořádně zamávat. To instantní do zdravého jídelníčku rozhodně nepatří

První ze zmíněných má funkci udržování tepla. Stačí, když misku zevnitř zabalíte lesklou stranou, abyste se ujistili, že příliš rychle nevychladne. Tato strana se doporučuje také při grilování a pečení v troubě. Naopak matná strana hliníkové fólie je užitečná při skladování potravin v chladničce.

Zdroj obrázku: Freepik

Nebalte sendviče do hliníkové fólie

Mnoho lidí, kteří si připravují sendviče do práce, školy nebo na delší výlet, si neumí představit, že by je nezabalili do hliníkové fólie. Stále častěji se však ozývají hlasy, které říkají, aby se to za žádných okolností nedělalo. Je to proto, že hliník ve fólii po určité době proniká do jídla. Jak se ukazuje, tělo je schopno vylučovat malé množství hliníku močí. Přijmeme-li ho však příliš mnoho, může se začít ukládat v těle.

Doporučený článek:  Zavařování vytvoří zásoby ovoce a zeleniny na měsíce, díky tomu ušetříme

To vše vede k mnoha chorobám, jako je Alzheimerova choroba nebo osteoporóza. Kromě toho může trpět imunitní systém, jakož i střeva a slinivka. Stojí za to zdůraznit, že hliníková fólie by se neměla používat pro skladování kyselých potravin. Nesmí přijít do styku s citrusy, kysaným zelím a nakládanými okurkami. Kromě toho nezapomeňte nepoužívat hliníkovou fólii pro ohřívání jídla v mikrovlnné troubě a vyhýbejte se zakrývání výrobků kovovou miskou.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/aluminum-foil-cooking
.

Doporučené články