Milujete tradiční nakládané okurky? Zkuste tuto suchou variantu, která je daleko rychlejší

Nakládané okurky bezesporu patří mezi oblíbenou zeleninu mnoha Čechů. Jíme je na různé způsoby. Jsou snadno dostupné, čerstvé a v hlavní sezóně se dají pořídit velmi levně. Právě proto je poté zavařujeme, abychom jich měli pořádnou zásobu také na zimu. Vyplatí se po nich sahat co nejčastěji, protože jsou bohaté na vitamíny a živiny. Regulují krevní tlak, odstraňují toxiny, mají protirakovinné vlastnosti, a dokonce i podporují hubnutí. Přínosů je nespočet. Jen by bylo hezké, aby se daly i snadněji připravit. Poradíme vám rychlý a skutečně zdravý recept.

Zkuste suché okurky bez zavařování

Klasická nakládaná okurka je sice skvělá, ale některým připadá možná až příliš přesolená, a navíc trvá nějaký čas, než si je připravíte. Proto stále více lidí preferuje snadný recept na „suché“ málo solené okurky, tedy bez jakéhokoli nálevu.

Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience se neliší od tradiční receptury na okurky. K tomu pak budete potřebovat jen pevný a uzavíratelný sáček.

  • 1 kilogram okurek
  • kořen křenu
  • pár stroužků česneku
  • snítka kopru
  • lžíce hořčičných semínek
  • lžíce soli

Jak postupovat?

Do sáčku vložte omyté okurky s odříznutými špičkami. Poté oloupejte a nakrájejte křen, připravte si celé stroužky česneku, snítku kopru, lžíci hořčičného semínka a sůl. To je vše – nyní stačí sáček uzavřít a zevnitř odstranit co nejvíce vzduchu.

Výsledný balíček protřepejte, aby se sůl a ostatní přísady rovnoměrně rozložily. Okurky pustí trochu vody. „Suché“ okurky dejte na pár hodin do lednice. Později je vyjměte a nechejte při pokojové teplotě odstát podobnou dobu. Budou připraveny k jídlu ještě ten samý den. Jsou křupavé a chutnají naprosto luxusně. Můžete je jíst třeba jako přílohu k hlavnímu chodu, ale stejně tak je můžete nakrájet do salátu a přidat mu chuť navíc. Je to snadné, chutné, rychlé a zdravé. Zavařování už vám nebude brát čas.

Zdroj: https://www.blessthismessplease.com/quick-pickled-cucumbers/
.

Doporučené články