Červené rýži se ostatní druhy nevyrovnají. Je mnohem zdravější a chuťově bezkonkurenční

Červená rýže není v našich končinách příliš populární. Je to zvláštní, protože velké množství zdravotních výhod by mělo upoutat pozornost všech lidí, kteří se zajímají o zdravou stravu. Je navíc velmi lehce stravitelná a bohatá na živiny.

Zdravá červená rýže

Rýže je jednou z nejsnáze stravitelných obilovin. Existuje několik odrůd: dlouhozrnná, střednězrnná a krátkozrnná. Můžeme ji také rozdělit podle barvy na bílou, hnědou, černou a červenou. Poslední zmiňovaná se může zdát mnoha lidem jako velká novinka. Tato rýže je již dlouho populární v jihovýchodní Asii – hlavně v Thajsku a na Filipínách.

Doporučený článek:  Tajný spalovač tuků, se kterým je hubnutí hračka: stačí každý den několik loků

Červenou rýži lze v kuchyni používat stejně jako její mírně odlišné barevné kolegyně. Červená rýže ve srovnání s bílými druhy obsahuje bezesporu větší množství živin a vlákniny. Zahrnuje mimo jiné vitamíny B a minerály, jako je hořčík, mangan a železo. Kromě toho obsahuje také antioxidanty, které pomáhají zmírňovat zánět, chrání krevní cévy a také příznivě ovlivňují zrak.

Zdroj obrázku: Freepik

Vaření červené rýže

Příprava červené rýže bude potřebovat trochu víc času než její oblíbenější bílá odrůda. Červená rýže má slupku, a proto je o něco tužší. Před vařením stojí za to namočit rýži do vody a nechat asi 2–3 hodiny měknout. Díky tomuto ošetření může být vaření zkráceno na asi 30–40 minut. Neobvyklá odrůda rýže má také pozitivní vliv na regulaci procesů v těle. Účinkuje proti rakovině, také zpomaluje stárnutí pokožky a zabraňuje rozvoji osteoporózy.

Doporučený článek:  Jídelníček v prvních letech ovlivní zdraví po zbytek života. Krmení nejmenších má svá pravidla

Poskytuje tělu mnoho cenných složek, účinně snižuje hladinu cholesterolu. Kromě toho podporuje fungování oběhového systému, zabraňuje ateroskleróze a koronární arteriální chorobě, jakož i snižuje riziko infarktu. Červená rýže snižuje riziko cukrovky a obezity. Jídla k tomu obohatí o netradiční barvu i chuť. Doporučuje se zejména lidem, kteří chtějí zhubnout, snížit cholesterol a stravovat se zdravě.

Zdroj: https://pristineorganics.com/how-to-cook-red-rice-and-recipes/
.

Doporučené články