Jediná ingredience promění šálek kávy v podzimní nápoj plný antioxidantů a neodolatelné vůně

Šálek kávy nebo čaje je nedílnou součástí téměř každého rána. Je to zvyk, který nám vždy přináší chvíle odpočinku. Odborníci však tvrdí, že přidáním další správné složky do kávy lze její zdravotní účinky znásobit. Vyzkoušejte například neobvyklou kombinaci zázvoru a kávy a budete překvapení, co to s vaším tělem udělá.

Káva se zázvorem

Kávu se zázvorem lze připravit dvěma způsoby. První způsob je velmi jednoduchý a spočívá pouze ve smíchání kávy s mletým nebo strouhaným zázvorem. Druhý způsob zahrnuje vaření vody s přidáním oloupaného a nakrájeného zázvoru. Takto připravený odvar zalijte kávou. Kromě zázvoru je vhodné přidat do kávy také voňavou skořici.

Doporučený článek:  15 tipů, jak ušetřit při nákupu potravin a přípravě pokrmů

Toto koření může snižovat hladinu cholesterolu. Kromě toho má pozitivní vliv na nervový systém a má analgetické a protizánětlivé účinky. Je třeba také zdůraznit, že zázvor i skořice jsou užitečné v boji proti menstruačním bolestem. Káva s těmito složkami se navíc doporučuje lidem, kteří se chtějí zbavit zbytečných kilogramů. Proto káva se skořicí vyvolává pocit sytosti, a tak chuť na jídlo nebo sladkosti upadá v zapomnění.

Zdroj obrázku: Freepik

Účinky kávy se zázvorem

Káva má mnoho zdraví prospěšných účinků, o kterých jste jistě slyšeli. Kromě toho nám dodává energii a hlavně má lahodnou chuť. Káva se zázvorem má však mnohem více zdraví prospěšných účinků. Má například hřejivý účinek, který je velmi užitečný na podzim a v zimě. Zázvor dokáže účinně posílit imunitu a má také baktericidní účinky, takže nám může pomoci v boji proti infekcím.

Doporučený článek:  Ocet pomůže vyčistit a dezinfikovat mikrovlnnou troubu

Kromě toho tento nápoj zlepšuje trávení a metabolismus a podporuje činnost mozku. Aromatická káva se zázvorem má nezapomenutelnou chuť. Stojí však za to ji pít nejen kvůli její chuti. Je cenným zdrojem rostlinných polyfenolů, důležitých antioxidantů. Dokážou bojovat proti volným radikálům, a tím zpomalují proces stárnutí.

Zdroj: https://www.tastingtable.com/870263/the-reason-you-should-start-adding-ginger-to-your-coffee/
.

Doporučené články