Uvařit čerstvou kukuřici není žádná věda. Hlavní je dodržet dobu varu a nezapomenout na cukr

Naučte se správný postup vaření sladké kukuřice a připravte chutné sezónní občerstvení. Zpracování není komplikované, ale přesto je snadné dělat chyby, které činí kukuřici tvrdou a jednoduše nechutnou. Poradíme, co přidat do hrnce a jak dlouho byste ji měli vařit.

Jak si vybrat dobrou kukuřici? Na co se zaměřit při nákupu?

Dokonce ani nejaromatičtější a nejrozmanitější sada koření nezachrání naše jídlo, pokud se zásobíme starou kukuřicí pochybné kvality. Zajímá vás, jak koupit kukuřici?

  • Listy by měly mít zelenou barvu. Pokud se zbarví žlutě, kukuřice již není zcela čerstvá a pravděpodobně leží na stánku příliš dlouho.
  • Zralá kukuřice se vyznačuje intenzivně žlutou barvou a zrny blízko sebe. Jejich barva se zdá vybledlá? Neberte si takové kousky domů.
  • Pokud špička klasu vypadá zvadle, existuje značné riziko, že zelenina byla špatně skladována. V takové situaci si také odpusťte nakupování.
  • Při rozhodování se o koupi kukuřice v baleních věnujte pozornost tomu, zda obal není zevnitř zamlžený a stonek není hnědý nebo černý.
Zdroj obrázku: Freepik

Jak vařit sladkou kukuřici, aby byla chutná?

Vaření není komplikované, ale musíte si pamatovat několik zlatých pravidel, která přinesou plnost chuti ze sladké kukuřice a promění ji v lahůdku. Nejprve připravte velký hrnec tak, aby v něm nebyly klasy příliš těsně u sebe.

  • Množství vody v hrnci závisí na porci, kterou připravujete.
  • Nasypte malou část cukru do hrnce s vodou. V poměru půl ploché lžíce na jeden klas kukuřice. Cukr zvýrazní chuť kukuřice.
  • Za žádných okolností během vaření nesolte obsah hrnce. Sůl způsobí ztvrdnutí zrn.
  • Když se voda začne vařit, vložte kukuřičný klas očištěný od listů a vláken do hrnce.
Doporučený článek:  Koření ze zeleninových slupek objevují kuchaři po celém světě. Jídlům dodá jedinečný šmak

Jak dlouho vařit kukuřici? Od okamžiku varu to bude trvat 10–15 minut. Neprodlužujte tuto dobu ani nenechávejte klasy v horké vodě po vypnutí sporáku, protože zrna pak tvrdnou a nebudou dobrá.

Užitečné triky při vaření kukuřice

Pokud nemáte velký hrnec a chcete připravit větší porci najednou, můžete každý klas rozdělit na polovinu. Nezapomeňte také otáčet kukuřici vidličkou tak, aby se každý kus vařil rovnoměrně.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/how-to/packages/food-network-essentials/how-to-boil-corn-on-the-cob
.

Doporučené články