Uvařit čerstvou kukuřici není žádná věda. Hlavní je dodržet dobu varu a nezapomenout na cukr

Naučte se správný postup vaření sladké kukuřice a připravte chutné sezónní občerstvení. Zpracování není komplikované, ale přesto je snadné dělat chyby, které činí kukuřici tvrdou a jednoduše nechutnou. Poradíme, co přidat do hrnce a jak dlouho byste ji měli vařit.

Jak si vybrat dobrou kukuřici? Na co se zaměřit při nákupu?

Dokonce ani nejaromatičtější a nejrozmanitější sada koření nezachrání naše jídlo, pokud se zásobíme starou kukuřicí pochybné kvality. Zajímá vás, jak koupit kukuřici?

  • Listy by měly mít zelenou barvu. Pokud se zbarví žlutě, kukuřice již není zcela čerstvá a pravděpodobně leží na stánku příliš dlouho.
  • Zralá kukuřice se vyznačuje intenzivně žlutou barvou a zrny blízko sebe. Jejich barva se zdá vybledlá? Neberte si takové kousky domů.
  • Pokud špička klasu vypadá zvadle, existuje značné riziko, že zelenina byla špatně skladována. V takové situaci si také odpusťte nakupování.
  • Při rozhodování se o koupi kukuřice v baleních věnujte pozornost tomu, zda obal není zevnitř zamlžený a stonek není hnědý nebo černý.
Doporučený článek:  Těstoviny po uvaření se nedoporučuje oplachovat. Ztratí chuť i správnou strukturu
Zdroj obrázku: Freepik

Jak vařit sladkou kukuřici, aby byla chutná?

Vaření není komplikované, ale musíte si pamatovat několik zlatých pravidel, která přinesou plnost chuti ze sladké kukuřice a promění ji v lahůdku. Nejprve připravte velký hrnec tak, aby v něm nebyly klasy příliš těsně u sebe.

  • Množství vody v hrnci závisí na porci, kterou připravujete.
  • Nasypte malou část cukru do hrnce s vodou. V poměru půl ploché lžíce na jeden klas kukuřice. Cukr zvýrazní chuť kukuřice.
  • Za žádných okolností během vaření nesolte obsah hrnce. Sůl způsobí ztvrdnutí zrn.
  • Když se voda začne vařit, vložte kukuřičný klas očištěný od listů a vláken do hrnce.
Doporučený článek:  Ovocné mušky jsou pohromou každé kuchyně. Jednoduchá past je naláká a nepustí

Jak dlouho vařit kukuřici? Od okamžiku varu to bude trvat 10–15 minut. Neprodlužujte tuto dobu ani nenechávejte klasy v horké vodě po vypnutí sporáku, protože zrna pak tvrdnou a nebudou dobrá.

Užitečné triky při vaření kukuřice

Pokud nemáte velký hrnec a chcete připravit větší porci najednou, můžete každý klas rozdělit na polovinu. Nezapomeňte také otáčet kukuřici vidličkou tak, aby se každý kus vařil rovnoměrně.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/how-to/packages/food-network-essentials/how-to-boil-corn-on-the-cob
.

Doporučené články