I ten nejlepší guláš zkazí jediná chyba. Oblíbený pokrm pak čeká hořký konec

Podzimní a zimní měsíce jsou spojeny s návratem k tradičním jídlům, která zahřejí. Jedním z nich je také guláš, což je univerzální jídlo z masa, které můžeme připravit jako součást výživné večeře. Bude ideální pro všední den i při zvláštních příležitostech. Jedna kulinářská chyba však může způsobit jeho hořkou chuť.

Tato chyba vám zničí lahodnou chuť

Guláš je oblíbené jídlo, které se připravuje v jednom hrnci a ke kterému se rádi vracíme hlavně v chladnějším počasí. Příprava není příliš složitá a umožňuje vychutnat si chuť po dlouhou dobu. Pokud chceme získat jedinečné aroma, přidáváme koření, které nejdříve osmahneme na pánvi. Aby nedošlo ke zkažení chuti celého jídla, stojí za to udělat výjimku a přeskočit tento krok.

Doporučený článek:  Výhody a nevýhody vaření v myčce z pohledu kulinářských expertů

Tento krok je dobré přeskočit, a to hlavně při sladké paprice a feferonkách. Oba druhy zkaramelizují poměrně rychle a mohou dostat hořkou pachuť, kterou je obtížné kompenzovat. Toto jednoduché pravidlo vám pomůže vyhnout se plýtvání celým jídlem. Pokud jste ale zvyklí používat papriku mezi prvními, musíte dobu přípravy co nejvíce zkrátit.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na aromatický vepřový guláš

Nejdůležitější je výběr správného masa, zeleniny a pepře. Tato kombinace bude hýčkat chuťové pohárky vaše i ostatních členů rodiny. Budete potřebovat 1 kg vepřové plece, 1 malou cibuli, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 polévkovou lžíci másla, 250 ml vývaru, 2 mrkve, 1 pórek, 3 čajové lžičky rajčatové pasty, 3 bobkové listy, lžičku majoránky, 1/2 lžičky feferonky, sladké papriky, oregana, soli a pepře a nakonec 2 polévkové lžíce mouky.

Doporučený článek:  Okurka zatočí s mravenci v interiéru, důležitá je především prevence

Maso důkladně omyjte a nakrájejte na 1,5cm kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Ve velkém hrnci zahřejte olej a opečte cibuli a česnek. Zvyšte plamen a přidejte maso, nasekaný pórek a tenké plátky mrkve, dochuťte solí a pepřem. Když je maso důkladně osmažené, přidejte máslo, koření a protlak. Snižte oheň a vařte 90 minut. Pro zahuštění omáčky přidejte mouku a důkladně promíchejte. Hotové jídlo podávejte s rýží, bramborami nebo oblíbenými přísadami.

Zdroj: https://www.seriouseats.com/hungarian-goulash-beef-paprika-stew-recipe
.

Doporučené články